In september voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende twee weekends werken uit op de E313 tussen Geel-West en Geel-Oost.

In de richting van Hasselt wordt het wegdek van de snelweg vernieuwd. Tijdens de twee weekends moet verkeer richting Hasselt de snelweg verlaten in Geel-West (23) en via de calamiteitenroute naar de oprit van Geel-Oost (24) rijden.

Vernieuwing wegdek en brugvoegen

Het wegdek van de E313 tussen de op- en afrittencomplexen van Geel-West en Geel-Oost is versleten en aan vernieuwing toe. Daarom zal AWV de bovenste laag asfalt van het wegdek vernieuwen in de rijrichting Hasselt.

Tegelijk vervangt het agentschap de brugvoegen van de E313 op het complex Geel-Oost. Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren.

Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van brugvoegen moet spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren.

E313 twee weekends dicht richting Hasselt

De werken zijn onder voorbehoud van de weersomstandigheden gepland tijdens de weekends van 4-6 en 18-20 september.

Tijdens de werken is de E313 tussen Geel-West en Geel-Oost volledig afgesloten richting Hasselt. Het verkeer moet in Geel-West de snelweg verlaten en via de calamiteitenroute met letter "F" naar de oprit van Geel-Oost rijden om terug de snelweg op te kunnen.

De oprit Geel-West en de afrit Geel-Oost richting Hasselt worden afgesloten. Voor verkeer op de E313 richting Antwerpen zal er geen hinder zijn.

Weersgevoelig
Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/geel.