U bent hier

E313 : verlenging en vernieuwing oprit in Wommelgem (richting Antwerpen)

Provincie Antwerpen | Vlaanderen
13.10.2014 - 15.14u
Door: Herman Gezelle

Tijdens het weekend, van vrijdagavond 17 oktober tot maandagochtend 20 oktober 2014, legt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de oprit van de E313 in Wommelgem in de richting van Antwerpen opnieuw aan. Nieuw asfalt én een verlenging van de invoegstrook zullen daar voor een vlottere doorstroming zorgen. De ingreep is een zogenoemde quick-win, een maatregel om de mobiliteit in de Antwerpse regio op korte termijn te verbeteren. Tijdens de werken wordt de oprit van de E313 in de richting van Antwerpen afgesloten. Het verkeer op de snelweg naar Antwerpen beschikt tijdelijk maar over twee rijstroken in plaats van de normale drie rijstroken.

Verlenging voor vlottere doorstroming

De bestaande invoegstrook van de oprit Wommelgem (complex 18) op de E313 in de richting van Antwerpen is te kort. Dat remt de doorstroming af van het verkeer dat vanuit Wommelgem de snelweg naar Antwerpen wil oprijden. Daarom wordt de oprit verlengd tot 500 meter. Tegelijk met die werken wordt ook het wegdek van de oprit vernieuwd. Dat ligt er nu slecht bij.

 

Werken van vrijdagavond tot uiterlijk maandagochtend

Om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden, vinden de werken in het weekend plaats. De aannemer start op vrijdagavond 17 oktober omstreeks 22.00 uur, dus na de vrijdagavondspits. Uiterlijk maandagochtend om 5.00 uur is alles klaar. Tijdens de werken geldt er een gewijzigde verkeersituatie.

Hinder tijdens de werken

  • Om de werken vlot en veilig uit te kunnen voeren, beschikt het verkeer op de E313 naar Antwerpen ter hoogte van de werf maar over 2 in plaats van 3 rijstroken (de rechterrijstrook en de busbaan zijn tijdelijk afgesloten).
  • Tijdens de werken is de oprit van Wommelgem van de E313 richting Antwerpen dicht. Er gelden tijdelijke omleidingen voor verkeer vanuit Wommelgem:
  • Het verkeer vanuit Wommelgem met bestemming Antwerpen rijdt via Autolei (R11), Van Strijdoncklaan (N116), Boterlaarbaan (N116), Herentalsebaan (N116) en Luitenant Lippenslaan (N184) naar de Singel (R10) en het centrum van Antwerpen.
  • Het verkeer vanuit Wommelgem met een verdere bestemming (richting Gent of Nederland) volgt dezelfde omleiding tot de Luitenant Lippenslaan. Achter het Sint-Erasmusziekenhuis neemt het verkeer in de richting van Nederland de oprit van de Antwerpse ring (R1). Het verkeer richting Gent kan achter de brug over de Luitenant Lippenslaan de ring (R1) oprijden aan de linkerzijde.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto