Tijdens de weekends van 6, 7 en 8 september en 13,14 en 15 september werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op de E313 ter hoogte van de afrit Herentals-Industriezone in de richting van Hasselt. Daar worden scheuren hersteld in het wegdek. Tijdens beide weekends moet het verkeer richting Hasselt over één rijstrook.

Tijdens het eerste weekend wordt ook de afrit Herentals-Industriezone (richting Hasselt) afgesloten voor het verkeer. De herstelwerken zijn het laatste onderdeel van de structurele onderhoudswerken op de E313 tussen Massenhoven en Ham.

Structureel onderhoud

Tegen 2015 wil Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits de onderhoudsachterstand op de autosnelwegen wegwerken. Het onderhoud van de E313 maakt daar deel van uit: het wegdek van de snelweg is verouderd. Sinds 20 augustus vinden er tussen Massenhoven en Ham op vier verschillende plaatsen (ter hoogte van Massenhoven, Pulle, Herentals-Industriezone en Ham) onderhoudswerken plaats.

Scheuren in wegdek bij Herentals-Industriezone (richting Hasselt)

Gedurende twee weekends (van vrijdagavond 6 tot maandagochtend 8 september en van vrijdagavond 13 tot maandagochtend 15 september) werkt AWV ter hoogte van de afrit Herentals-Industriezone (complex 21) in de richting van Hasselt. Scheuren in de rijweg daar zorgen voor een gebrek aan rijcomfort. Het asfalt wordt nu weggehaald en vervangen door een elastische voeg.

Hinder voor het verkeer (richting Hasselt)

Tijdens beide weekends moet het verkeer richting Hasselt tussen 20.30 uur vrijdagavond en uiterlijk 5.00 uur maandagochtend over één rijstrook. Voor de veiligheid van de weggebruikers, maar ook om de werken in alle veiligheid te kunnen uitvoeren, geldt een snelheidsbeperking van  70 km/u in de richting van Hasselt. Om kop-staartaanrijdingen te vermijden, wordt een filedetectiesysteem of filewaarschuwingsvoertuig ingezet. In de richting van Antwerpen zijn beide rijstroken gewoon open.

Alleen tijdens het weekend van 6,7 en 8 september wordt ook de afrit Herentals-Industriezone richting Hasselt afgesloten voor het verkeer.

Tijdens de afsluiting geldt een omleiding voor het verkeer op de E313 komende van Antwerpen met bestemming Herentals-Industriezone. Dat rijdt door tot het volgende complex 22 (Herentals-Oost), neemt daar de afrit en rijdt onmiddellijk terug de E313 op in tegenovergestelde richting (richting Antwerpen). Ter hoogte van Herentals-Industiezone (complex 21) verlaat het verkeer de snelweg.