U bent hier

E313 volledig afgesloten in Massenhoven door brandende vrachtwagen - update

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
16.10.2017 - 11.16u
Door: Herman Gezelle

Op de E313 in Massenhoven zijn maandagmorgen iets voor 10.30u twee vrachtwagens op elkaar ingereden, waarna één van de betrokken voertuigen vuur vatte. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De snelweg is volledig afgesloten richting Antwerpen.

De rijbaan is er volledig versperd, alle verkeer richting Antwerpen moet de afrit Massenhoven nemen om vervolgens via Zandhoven en Zoersel naar de E34 Turnhout-Antwerpen te rijden.

Het ongeval zorgt al meteen voor een file van enkele kilometers en de hinder zal allicht een hele tijd duren. "Er is een grote, zwarte rookpluim te zien en de cabine van de vrachtwagen staat in lichterlaaie", zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum.

"Gelukkig vielen er geen gewonden. Richting Hasselt kan het verkeer trouwens wel nog door, maar daar is een kijkfile ontstaan."

Wie vanuit Hasselt of de Kempen richting Antwerpen wil, wordt aangeraden al in Geel de snelweg te verlaten en binnendoor via Kasterlee naar de E34 te rijden.

Update 14.30u : Vrachtwagenbrand E313 - Ook snelweg richting Hasselt gaat even dicht voor takeling

Op de E313 is de afhandeling van het ongeval met twee vrachtwagens ter hoogte van Massenhoven bijna vier uur na de aanrijding nog steeds aan de gang. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. De snelweg is er richting Antwerpen al de hele tijd volledig afgesloten en omstreeks 14.15 uur zal dat ook even in de richting van Hasselt gebeuren.

De politie neemt die maatregel om het takelen van een van de voertuigen in alle veiligheid te laten gebeuren, aangezien de vrachtwagen in kwestie een lpg-gastank heeft.

Het ongeval en de daaruit ontstane vrachtwagenbrand zorgen op de E313 voor een kilometerslange file vanaf Herentals, terwijl er richting Hasselt een kijkfile staat vanaf Ranst.

Een prognose voor het einde van de hinder is er niet. (belga)

Update 18.30u : Vrachtwagenbrand E313 - Na meer dan 7 uur één rijstrook vrij

Op de E313 richting Antwerpen is maandagavond omstreeks 17.30 uur één rijstrook vrijgemaakt ter hoogte van Massenhoven, na het ongeval met twee vrachtwagens waarvan er één vuur had gevat.

Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De takeling is intussen nog steeds aan de gang. Richting Antwerpen blijft het filerijden vanaf Herentals, in de andere richting staat er een kijkfile vanaf Wommelgem.

Aangezien een van de vrachtwagens een gastank had, moest er bijzonder omzichtig worden omgesprongen met het takelen. De politie sloot daarom ook een tijdje de snelweg richting Hasselt af. Bovendien moest bekeken worden of de weginfrastructuur niet te veel schade had geleden door het ongeval en de brand. (belga)

VRTNWS - foto's Marnik Aerts ©

imageMeer nieuws

Exotische tuin Johan 'Tropical garden' Boeckmans

Grobbendonk 16.07.2018 - 17.40u

Dymotec lanceert nieuw logo en website

Dymotec lanceert nieuw logo en website
Olen 16.07.2018 - 17.36u

Open Monumentendag blaast 30 kaarsjes uit

 Open Monumentendag blaast 30 kaarsjes uit
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.07.2018 - 17.32u

Ontbijt aan huis geleverd op moederdag

Herentals 16.07.2018 - 17.29u

Schrijvers gaan weer op stal deze zomer

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 16.07.2018 - 17.23u

Vandalen richten ravage aan op ‘t Lisp

Lier regio 16.07.2018 - 13.24u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto