U bent hier

E313 volledig afgesloten ter hoogte van Geel-Oost door ongeval met tankwagen: "Vermijd de omgeving" (1)

Geel | Kempen regio | Laakdal regio
05.06.2019 - 06.31u
Door: Lex Verellen

De E313 is ter hoogte van Geel-Oost volledig afgesloten in beide richtingen door een ongeval met een lpg-tankwagen. De tank is lekgeslagen. Daardoor is het intussen al 2 uur aanschuiven van Hasselt richting Antwerpen.

Er wordt aangeraden om de omgeving te vermijden en om te rijden via Brussel.

De tankwagen is lekgeslagen bij een kopstaartaanrijding tussen twee vrachtwagens. Dat gebeurde even voor 1 uur bij Geel-Oost, richting Limburg, in de staart van een file. Er stond nog een file, omdat er wat verder, bij Ham, bomen op de weg lagen ten gevolge van het stormweer.

Eén chauffeur kon zijn vrachtwagen op eigen kracht verlaten en bleef ongedeerd. De chauffeur van de tankwagen, een vrouw, zat gekneld. De brandweer moest bijzonder voorzichtig te werk gaan vanwege het lekkende gas. In de eerste plaats werd daarom een watergordijn aangelegd rond de tank, om het ontploffingsgevaar in te perken.

Na bijna 2 uur kon de vrouw uiteindelijk bevrijd worden en naar het ziekenhuis gebracht worden.

De federale politie verwacht dat de hinder wel nog enkele uren kan duren. Het verkeer moet de snelweg verlaten in beide richtingen en een plaatselijke omleiding volgen. Richting Antwerpen is het nu al meer dan een uur aanschuiven.

Er wordt aangeraden de omgeving zoveel mogelijk te vermijden. Verkeer op lange afstand van Hasselt naar Antwerpen of naar Gent krijgt de raad via Brussel te rijden. Wie van Maastricht richting Antwerpen moet, rijdt het best via Eindhoven. (VRT NWS)

Update 0842 : Ook de Amocolaan is afgesloten. Voorlopig blijven de bedrijven op de Amocolaan en Bell Telephonelaan nog bereikbaar. Maar vermijd de omgeving indien mogelijk!

De snelweg blijft gesloten tot het middaguur.

Meer info en omleidingen: 

www.verkeerscentrum.be

https://www.geel.be/ongeval-e313-geel-oost

Relevante artikels

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto