Op de E313 van Hasselt naar Antwerpen is een dode gevallen bij een zwaar ongeval in Massenhoven op de brug van Pulle Viersel.  De E313 is volledig afgesloten richting Antwerpen. Een vrachtwagen is er rond 3.45u van de weg afgeraakt en op de metalen constructie van een boogbrug over het Netekanaal gereden. De vrachtwagen is daarna enkele meters lager op de autosnelweg gevallen. De passagier, een 18-jarig meisje uit Lier overleefde het ongeluk niet, de bestuurder, haar 19-jarige vriend raakte zwaargewond.

Volgens de brandweer van Zandhoven moet de stabiliteit van de brug nu nagekeken worden en zijn er daarvoor ingenieurs opgetrommeld. Er liep ook mazout en olie in het Netekanaal.

De E313 is helemaal afgesloten, richting Antwerpen, de takelwerkzaamheden gaan nog uren duren.
 

Omleiding

Het verkeer moet de autoweg al verlaten in Herentals-West Grobbendonk en de omleidingsweg volgen via Nijlen. Die is aangeduid door gele borden met de letter G. 

Update 9u: Op de snelweg en de omleidingswegen staat het verkeer stil. De vrachtwagen is rechtgetrokken en de civiele bescherming kan de mazout opruimen en de E313 schoonmaken. 

Tijdens het takelen vloog de vrachtwagen even in brand maar de brandweer kon het vuur snel blussen. De stabiliteit van de brug is onderzocht en is niet in gevaar. Wel zijn er later nog herstellingswerkzaamheden nodig.

Foto H. Claesen/N.

Update 12.30u : De E313 is opnieuw open voor het verkeer.