U bent hier

E313 Wegpolitie : 'Op 3 dagen tijd 4.182 bestuurders betrapt - extra controles'

Geel | Kempen regio | Westerlo
21.04.2021 - 16.50u
Door: Herman Gezelle

De Antwerpse wegpolitie gaat nog meer controlen aan de wegenwerken op de E313 in Westerlo.

De voorbije maand gebeurden er 9 ongevallen in de richting van Antwerpen - waarvan 2 met dodelijke afloop - en 3 in de richting van Hasselt. De politie hield deze week al extra controles, en daarbij zijn 4.182 mensen betrapt op te snel rijden.

"De bestuurders zijn hardleers, want je kan niet naast de verkeersborden kijken", zegt Kris Witvrouwen van de politie.

Door de vele ongevallen drijft de wegpolitie de controles op zowel snelheid als afleiding achter het stuur op. Het doel: de verkeersveiligheid in de omgeving van de werken verhogen.

Een mobiele flitspaal betrapte op 3 dagen tijd alvast 4.182 bestuurders die de tijdelijke maximumsnelheid van 70 kilometer per uur niet respecteerden.

"We doen op dit moment zelfs meer dan wat wettelijk nodig is", zegt Kris WItvrouwen van de Grobbendonkse post van de federale wegpolitie.

"Maar ja, wat baten kaars en bril als de uil niet zien wil. Naast de camera gaan we ook anoniem rondrijden om alle bestuurders goed in het oog te houden.

We hebben ook met het parket van Turnhout afgesproken dat de overtreders niet enkele een boete krijgen, maar ook voor de rechter moeten komen." (VRTNWS) Foto Peter Vanderveken/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto