U bent hier

E313 : Werken geluidsschermen starten op maandag 14 september

Neteland | Olen
28.08.2020 - 09.25u
Door: Herman Gezelle

Binnenkort komen er geluidsschermen langs de E313 ter hoogte van Schaatsbergen en Ven.

Oorspronkelijk gingen deze werken van start in het voorjaar maar corona zorgde voor vertraging. De nieuwe voorziene startdatum is maandag 14 september. De werken duren zo'n drie maanden.

Eerst vinden de nodige voorbereidingen plaats zoals het creëren van doorsteken in de middenberm van de autosnelweg en snoei- en rooiwerken. Daarna plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer de geluidsschermen aan de noordzijde (rijrichting Antwerpen) en vervolgens aan de zuidzijde (rijrichting Hasselt).

Project in een notendop

De betonnen geluidsschermen worden geplaatst over een totale lengte van ongeveer 1,4 kilometer. Richting Antwerpen komt er 600 meter aan schermen, richting Hasselt gaat het om 800 meter.

De geluidsschermen zijn 3 tot 4 meter hoog. Aan de kant van de snelweg zijn ze voorzien van een absorberend materiaal waardoor de geluidsgolven niet weerkaatsen.

Hinder

Om de aanleg van de geluidsschermen te kunnen uitvoeren, creëert het Agentschap Wegen en Verkeer een werkzone op de rechterrijstrook en de pechstrook van de autosnelweg.

Het verkeer op de E313 wordt er plaatselijk op versmalde rijstroken gebracht en het verkeer op de linkerrijstrook gaat via een doorsteek in de middenberm naar de andere zijde. Het doorgaand verkeer op de autosnelweg kan dus altijd over twee versmalde rijstroken blijven rijden, weliswaar met een snelheidsbeperking.

De werken brengen enige geluids- en trillingshinder met zich mee. Om de strakke planning te halen, kan er ook 's nachts en tijdens het weekend worden gewerkt.

Om de hinder voor de omwonenden te beperken, vinden bepaalde werken enkel overdag plaats.

imageMeer nieuws

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Kempen regio | Neteland 24.10.2021 - 22.58u reading time3min

3 Amateur B

Voetbaluitslagen Neteland Kempen

Kempen regio | Neteland 24.10.2021 - 18.02u reading time3min

3 Amateur B

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto