U bent hier

E313 : werken Herentals-Massenhoven bijna achter de rug

Kempen regio
27.09.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

De werken die het Agentschap Wegen en Verkeer sinds mei uitvoert op de E313 richting Antwerpen zijn bijna achter de rug. Als de weersomstandigheden meezitten, wordt de vernieuwde rijbaan richting Antwerpen dinsdag 2/10 voor de ochtendspits opengesteld.

 Ook het op- en afrittencomplex Herentals-West richting Antwerpen kan vanaf dan terug worden gebruikt. De rijbaan richting Hasselt, die tijdens de werken al het verkeer moest slikken, wordt vrijdag voor de ochtendspits opnieuw volledig opengesteld voor verkeer. Het op- en afrittencomplex Herentals-West kan dan ook richting Hasselt opnieuw worden gebruikt. Tijdens de werken werden er heel wat inspanningen geleverd om de hinder voor het verkeer tot een minimum te beperken. Er werd dag en nacht gewerkt en 7 dagen op 7.

Vernieuwing E313
De rijbaan van de E313 tussen Herentals en Massenhoven richting Antwerpen werd over een 7-tal kilometer opnieuw aangelegd. Het nieuwe wegdek bestaat uit een tweelaags doorgaand gewapend beton. Dat is onderhoudsvriendelijker en duurzamer dan asfalt.

Verkeerssituatie
In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 oktober geldt er een aangepaste verkeerssituatie: er is 1 rijstrook beschikbaar richting Antwerpen. Richting Hasselt blijven er 2 versmalde rijstroken beschikbaar. De snelheidsbeperking van 70 km/uur blijft in beide richtingen van kracht.
Dinsdag voor de ochtendspits wordt de vernieuwde rijbaan richting Antwerpen opengesteld voor verkeer.

Ook het op- en afrittencomplex Herentals-West richting Antwerpen kan dan terug worden gebruikt.

Richting Hasselt blijven er 2 versmalde rijstroken beschikbaar, ook de snelheidsbeperking van 70 km/uur blijft van kracht. In de nachten die volgen (de nacht van dinsdag op woensdag, woensdag op donderdag en donderdag op vrijdag) is er maar 1 rijstrook beschikbaar richting Hasselt.
Als het weer het toelaat worden de laatste werken uitgevoerd in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 oktober. Vrijdag voor de ochtendspits wordt de rijbaan richting Hasselt opnieuw volledig opengesteld voor verkeer. Ook het op- en afrittencomplex Herentals-West richting Hasselt kan dan terug worden gebruikt.
 
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto