U bent hier

E313 : woonwijk wordt vannamiddag weer vrijgegeven (5)

Geel | Kempen regio | Laakdal regio
05.06.2019 - 14.31u
Door: Mark Jaspers

De E313 is ter hoogte van Geel-Oost volledig afgesloten in beide richtingen door een ongeval met een lpg-tankwagen. De tank was lekgeslagen. Door het ongeval stonden er lange files richting Antwerpen.

Er wordt aangeraden om de omgeving te vermijden en om te rijden via Brussel. Het lpg werd deze middag overgepompt. De nabije omgeving is al uren ontruimd omdat er ontploffingsgevaar was tijdens het overpompen. De buurtbewoners kunnen in de late namiddag weer naar huis.

Een gespecialiseerd team heeft samen met de brandweer de lpg-tankwagen leeggepompt. Dat ging sneller dan verwacht. Burgemeester van Laakdal Tine Gielis is optimistisch: "De werkzaamheden verlopen zeer vlot. We hopen in de loop van de namiddag de site terug vrij te geven zodat de burgers weer terug naar hun huizen kunnen."

De brandweer schatte vanmorgen dat ze ongeveer 7 uur werk zou hebben met het leegpompen en takelen van de tankwagen. Dat zal dus waarschijnlijk sneller lukken. E313 zou nog voor de avondspits weer open kunnen zijn richting Antwerpen.

Dat zal nog niet het geval zijn in de richting van Hasselt want daar zijn op de plaats van het ongeluk herstellingen nodig omdat het wegdek er beschadigd is.

Koen Bollen van de Kempense brandweer waarschuwde vanmiddag al om de omgeving te vermijden. "We raden de mensen die niet in de buurt moeten zijn aan om de E313 ook vanavond te vermijden en mensen die naar huis keren, kunnen best een alternatieve route zoeken." (VRT NWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto