Tijdens de nachten van woensdag 1 op donderdag 2 juli en van donderdag 2 op vrijdag 3 juli 2015 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan zes seinbruggen over de Antwerpse Ring (R1). De verkeersborden boven de rijweg worden vervangen. Tijdens de werken moet het verkeer op de ring ter hoogte van de werken over een verminderd aantal rijstroken. Op- en afritten in de buurt van de werken zullen tijdelijk afgesloten worden.

Het verkeer houdt best rekening met hinder.

Tijdens de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 juli wordt er gewerkt aan drie seinbruggen in de buurt van het complex Borgerhout (3) in de richting van Nederland. De werken starten omstreeks 21.00 uur en zijn zeker afgerond voor de ochtendspits. Van middernacht tot 05.00 uur zal de op- en afrit Borgerhout (3) afgesloten zijn. Het verkeer wordt dan tijdelijk omgeleid via de op- en afrit Deurne (2), even verderop.

Tijdens de daaropvolgende nacht, van donderdag 2 op vrijdag 3 juli, wordt er gewerkt aan twee seinbruggen in de buurt van de Kennedytunnel en aan de oprit Berchem (beide richting Nederland) en aan een seinbrug ter hoogte van de afrit Borgerhout (richting Gent). Ook die werken starten omstreeks 21.00 uur en zijn klaar tegen de ochtendspits.

Tijdens de werken aan de seinbrug nabij de Kennedytunnel is de oprit Linkeroever (6) richting Nederland afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via Zwijndrecht. Tijdens de werken aan de seinbrug richting Gent is de afrit Borgerhout afgesloten. Het verkeer neemt dan de afrit Berchem (4).

Het verkeer heeft ter hoogte van de werken altijd een doorgang, maar over een verminderd aantal rijstroken en aan een snelheidslimiet van 50 km/u..

Vanaf de late avond, op twee verschillende momenten in de nacht, wordt het verkeer voor twee seinbruggen over de R1 gedurende ongeveer een kwartier stilgelegd.

De snelweg wordt daar dan volledig afgesloten en de aanwezige bestuurders moeten wachten. Die totale onderbreking is nodig om de nieuwe borden veilig boven de rijweg te hangen. Tijdens de operatie is het niet veilig om verkeer onder de seinbrug toe te laten.