Het medisch interventieplan is donderdagnamiddag afgekondigd nadat verschillende mensen onwel geraakt waren en ontzet moesten worden uit de file aan de werkzaamheden op de E313 tussen Ranst en Antwerpen. Het Rode Kruis en de civiele bescherming zijn ingeschakeld om water uit te delen. Op twee plaatsen staan ambulances klaar. Dat is vernomen van Hajo Beeckman, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Op de E313 vanuit Hasselt en de E34 vanuit Turnhout was het al de hele dag tot twee uur aanschuiven vanwege de ingrijpende werkzaamheden op de E313 tussen Ranst en Antwerpen. Twee van de drie rijstroken op de erg drukke verkeersas zijn tot maandagochtend afgesloten. De hinder zal dus nog heel het verlengde weekend aanslepen.

Het Verkeerscentrum raadt wie naar de Antwerpse regio wil niet alleen aan om de E34 en E313 te vermijden, maar om de wagen sowieso aan de kant te laten en voor bijvoorbeeld de trein te kiezen. Ook op de lokale wegen is het immers erg druk.

De werken duren nog voort tot maandagochtend 6 uur, maar mogelijk zouden ze sneller kunnen zijn afgerond, aldus Beeckman. Een precies tijdstip kan hij daar echter niet op plakken. (vrt)