Sinds vrijdagavond 8 mei werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan de vernieuwing van het wegdek tussen Ranst en de Antwerpse Ring. Er wordt hard gewerkt om de vernieuwing van het wegdek zo snel mogelijk af te ronden. Doordat de werken goed vooruit gaan, is de werf tussen Ranst en Wommelgem klaar en kan 1 extra rijstrook vrijgegeven worden tussen het knooppunt Ranst en afrit 18.

Het blijft echter aangeraden de E313 te mijden.

Stand van zaken

De werken aan de E313 tussen Ranst en Antwerpen gaan goed vooruit. Vanmiddag wordt daardoor één rijstrook vrijgegeven tussen Ranst en Wommelgem. Het grootste deel van de asfalteringswerken is ondertussen bijna achter de rug. De komende dagen zullen de werken zich voornamelijk concentreren op het wegdek ter hoogte van het rond punt van Wommelgem.

Daardoor kan AWV in de loop van de nacht verder gaan met het verwijderen van de signalisatie en een nieuw deel van de werfzone openstellen.

Getrapte afbouw signalisatie gaat verder

Sinds vrijdagavond 8 mei werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan de vernieuwing van het wegdek tussen Ranst en de Antwerpse Ring. Er wordt hard gewerkt om de vernieuwing van het wegdek zo snel mogelijk af te ronden. Door de goede vooruitgang van de werken en om de hinder te milderen zullen delen van de rijweg versneld vrijgegeven worden. Vannacht gaat AWV verder met de getrapte afbouw van de signalisatie, zodat morgenvroeg minstens 2 rijstroken beschikbaar zijn over het hele traject.

2 rijstroken open

Vanaf vannacht begint de afbouw van de signalisatie zodat tegen zaterdagmorgen 10u over heel het traject langs de werfzone minstens 2 rijstroken beschikbaar zijn. Tussen Ranst en Wommelgem zullen alle drie de rijstroken beschikbaar zijn.

Ter hoogte van de op- en afrit Wommelgem wordt dit herleid tot 2 rijstroken. Na de op- en afrit wordt de volledige breedte van de weg vrijgegeven. Het einde van de werken is nog steeds voorzien voor maandagochtend. Dan zal de rijweg terug volledig opengesteld worden. Tot zolang blijft het Agentschap oproepen om de hinder te mijden en niet via de E313 te rijden.