6 juli: einde van de werken aan de E34 : van vrijdagavond 3 juli tot maandagochtend 6 juli is er geen verkeer mogelijk op de E34 richting Antwerpen tussen Beerse en Zoersel. Al het verkeer moet uiterlijk in Beerse de snelweg richting Antwerpen verlaten. Als de weersomstandigheden het toestaan, wordt daar in de richting van Antwerpen een nieuwe toplaag asfalt aangebracht.

Het is de laatste ingreep van het structurele onderhoud dat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) er sinds maart uitvoert. Tijdens de afsluiting volgt het verkeer naar Antwerpen tijdelijk een grote omleiding: het verlaat de E34 al in Turnhout (afrit 24 Turnhout-Centrum) en rijdt via de N19, het complex Geel-West en de E313 naar Antwerpen.

De opritten richting Antwerpen van de complexen Turnhout Centrum, Turnhout-West en Beerse zijn afgesloten net als de op- en afrit van complex Lille.

Laatste ingreep structureel onderhoud tussen Zoersel en Lille

Sinds begin maart vernieuwt AWV het wegdek van de E34 in beide richtingen tussen Zoersel en Lille. Het oude versleten beton werd volledig opgebroken en maakt plaats voor een nieuw wegdek in asfalt, wat het rijcomfort en de verkeersveiligheid aanzienlijk zal verbeteren. De asfaltering en het markeren van het wegdek in de richting van Antwerpen tijdens het eerste weekend van juli is de laatste ingreep van deze grote werf.

Op termijn legt AWV zo het hele wegdek van de E34 van Ranst tot de Nederlandse grens (48 kilometer) in beide richtingen opnieuw aan.

Richting Nederland eerder open

Als de werken vlot blijven verlopen zal de toplaag asfalt in de rijrichting van Nederland begin volgende week worden aangebracht. Dat kan binnen de bestaande werfzone en dus zonder extra hinder voor het verkeer. De snelweg richting Nederland zal donderdag, 2 juli, 's morgens dan al volledig opengesteld worden. Het verkeer richting Antwerpen blijft nog even over de twee versmalde rijstroken rijden.

Volledige afsluiting voor optimaal resultaat

Vrijdagavond 3 juli vanaf 19u wordt de E34 richting Antwerpen dan volledig afgesloten vanaf het complex Beerse (nr. 22) tot voorbij het complex Lille. Dat is noodzakelijk om de toplaag van het asfalt over de volledige breedte van het wegdek aan te leggen.

Er is gekozen om de definitieve toplaag in de richting van Antwerpen ook pas helemaal aan het eind van het project aan te brengen om te vermijden dat de nieuwe asfaltlaag al zou beschadigd worden tijdens de werken. Met deze manier van werken zorgen we dus voor het beste eindresultaat. Maandagochtend 6 juli om 5 u zal de autosnelweg terug opengesteld worden en zijn de werken afgerond.

Grote omleiding tijdens het weekend

De E34 richting Antwerpen is tussen vrijdagavond 19u en zondagochtend 5u afgesloten tussen het complex Beerse en het complex Zoersel.

De afsluiting van de snelweg vanaf Beerse tot Zoersel betekent ook dat de opritten naar de E34 in de richting van Antwerpen aan complex Turnhout-Centrum, Turnhout-West en Beerse zijn afgesloten en dat de op- en afrit aan complex Lille zijn afgesloten voor verkeer.

Doorgaand verkeer

Doorgaand verkeer op de E34 naar Antwerpen verlaat de E34 al in Turnhout (complex 24, Turnhout-Centrum) en rijdt via Kasterlee (N19) naar Geel om via het complex Geel-West de E313 naar Antwerpen om te rijden. Deze omleiding is verplicht voor zwaar verkeer (+3,5ton).
De E34 richting Nederland blijft altijd open.

Wie vanuit Nederland naar Antwerpen wil, wordt aangeraden via de E19 te rijden.

Lokaal verkeer

Personenverkeer (-3,5 ton) uit Turnhout en omgeving dat via de E34 in de richting van Antwerpen wil kan niet de E34 oprijden en wordt omgeleid via de N12 en de N14 naar het op- en afrittencomplex Zoersel. Daar kan men via de E34 terug zijn weg vervolgen. Deze omleidingsroute staat aangegeven als route 'L'.

Het verkeer op de E34 met als bestemming Turnhout en omgeving kunnen nog afrijden aan de complexen Turnhout-West of Beerse. Aan het complex Beerse wordt hoe dan ook alle aanwezige verkeer van de autosnelweg gehaald.

Afhankelijk van de weersomstandigheden

Asfalteringswerk is niet mogelijk bij zeer nat weer. Bij zware regenval of slechte weersvoorspellingen zullen AWV en de aannemer uiterlijk donderdagavond 2 juli beslissen om de werken alsnog af te gelasten en uit te stellen naar een later weekend. In afwachting van dat latere weekend blijven de E34 en de op- en afritten richting Antwerpen open, maar het verkeer blijft tijdelijk over 2 versmalde rijstroken rijden. AWV zal dan ook zo snel mogelijk een nieuwe datum meedelen via www.wegenenverkeer.be/heraanleg-E34

De heraanleg in cijfers

4 maanden gewerkt

13 km wegdek vernieuwd (6,5 km in beide richtingen)

200.000 ton funderingsmateriaal verwerkt

170.000 m² asfalt gelegd.