Van vrijdagavond 18 januari tot zaterdagavond 19 januari voert het Agentschap Wegen en Verkeer werken uit op de E34 in de richting van Antwerpen.


De rechterrijstrook tussen Oelegem en het knooppunt in Ranst (waar de E34 samenkomt met de E313) krijgt een nieuwe asfaltlaag, net als bepaalde delen van de busbaan. Tijdens de duur van de werken moet het verkeer in de richting van Antwerpen de snelweg in Zoersel verlaten.
 
Snelweg afgesloten
Er wordt gewerkt van vrijdagavond 21.00 uur tot zaterdagavond uiterlijk 22.00 uur (afhankelijk van de weersomstandigheden). Tijdens de duur van de werkzaamheden is de E34 in de richting van Antwerpen afgesloten tussen Zoersel en het knooppunt in Ranst.

Dat betekent dat het verkeer naar Antwerpen de snelweg moet verlaten via de afrit van Zoersel, wat daar hinder kan veroorzaken. De opritten van Zoersel en Oelegem in de richting van Antwerpen zijn dicht.
 
Omleiding voor het verkeer
Het verkeer wordt omgeleid naar Zandhoven (calamiteitenroute L), waar het de E313 kan oprijden en zijn reis kan voortzetten in de richting van Antwerpen.

Vanuit Zoersel gebeurt de omleiding via de N14, vanuit Oelegem via lokale wegen (Oelegembaan, Kerkstraat, Hoge weg) en de N14. Het internationale verkeer krijgt de raad om via Breda (Nederland) en de E19 naar Antwerpen te rijden.
 
Dringend herstelwerk
Het wegdek van de E34 tussen Zoersel en Ranst in de richting van Antwerpen vertoont op verscheidene plaatsen schade.

Dankzij een specifiek contract voor winterasfalt kan het Agentschap Wegen en Verkeer in deze winterperiode de nodige herstellingen laten uitvoeren met warm asfalt om zo het comfort en de veiligheid van de weggebruikers te blijven garanderen.