Neem voorzorgsmaatregelen tegen hitte in de wagen.  Van vrijdagavond 3 juli tot maandagochtend 6 juli is er geen verkeer mogelijk op de E34 richting Antwerpen tussen Beerse en Zoersel. Er wordt de laatste hand gelegd aan de vernieuwing van het wegdek van de E34.Tijdens de afsluiting volgt het verkeer naar Antwerpen tijdelijk een grote omleiding via de N19 en de E313.

De opritten richting Antwerpen van de complexen Turnhout Centrum, Turnhout-West en Beerse zijn afgesloten net als de op- en afrit van complex Lille. AWV verwacht grote verkeershinder in de regio en roept automobilisten op alternatieven te kiezen of zich goed te informeren over de verkeersinformatie voor vertrek. Wie de weg opgaat moet zich voorbereiden op de hitte en zeker genoeg water voorzien tijdens de reis.

Laatste ingreep structureel onderhoud tussen Zoersel en Lille

Sinds begin maart vernieuwt AWV het wegdek van de E34 in beide richtingen tussen Zoersel en Lille. Deze werken zijn nu in de laatste fase beland. Dit weekend zal het wegdek in de richting van Antwerpen geasfalteerd worden. Hiertoe wordt de E34 richting Antwerpen een weekend volledig afgesloten van het complex Beerse tot voorbij het complex Lille. Maandagochtend 6 juli om 5 u zal de autosnelweg terug opengesteld worden.

Grote omleiding tijdens het weekend

De afsluiting van de snelweg vanaf Beerse tot Zoersel betekent dat de opritten naar de E34 in de richting van Antwerpen aan complex Turnhout-Centrum, Turnhout-West en Beerse zijn afgesloten en dat de op- en afrit aan complex Lille zijn afgesloten voor verkeer.

Doorgaand verkeer op de E34 naar Antwerpen verlaat de E34 al in Turnhout (complex 24, Turnhout-Centrum) en rijdt via Kasterlee (N19) naar Geel om via het complex Geel-West de E313 naar Antwerpen om te rijden. Deze omleiding is verplicht voor zwaar verkeer (+3,5ton).

Personenverkeer (-3,5 ton) uit Turnhout en omgeving dat via de E34 in de richting van Antwerpen wil kan niet de E34 oprijden en wordt omgeleid via de N12 en de N14 naar het op- en afrittencomplex Zoersel.

Het verkeer op de E34 met als bestemming Turnhout en omgeving kan nog afrijden aan de complexen Turnhout-West of Beerse. Aan het complex Beerse wordt hoe dan ook alle aanwezige verkeer van de autosnelweg gehaald.

Vermijd hinder, bereid u voor op hitte

Hou rekening met ernstige verkeershinder door de afsluiting van de E34. Kies voor alternatieve vervoersmiddelen als dat kan. Wie toch de auto neemt luistert eerst best goed naar de verkeersinformatie.

De wachttijden door de werken kunnen hoog oplopen. Gezien de grote hitte die dit weekend verwacht wordt willen we automobilisten oproepen zeker genoeg fris drinkwater te voorzien in de wagen.