De oprit van de E34 richting Nederland aan het complex Beerse is vanaf zaterdag tien dagen lang afgesloten wegens de werken die het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) al sinds maandag uitvoert op de E34 tussen Lille en Turnhout.

Volgens AWV hebben bestuurders door de werkzaamheden te weinig tijd en ruimte om aan een voldoende hoge snelheid in te voegen vanaf de oprit.

Het wegdek op de E34 wordt de komende maanden in beide richtingen volledig vernieuwd. Na de voorbereidende werken van de voorbije dagen moet het verkeer richting Nederland tijdelijk over versmalde rijstroken rijden en zijn de op- en afritten ingekort.

In Beerse levert dat echter problemen op voor de bestuurders, stelde AWV vast. "Om onveilige situaties te vermijden, hebben we in overleg met de federale politie d an ook b eslist deze oprit tijdelijk af te sluiten", klinkt het.

De afsluiting start zaterdag en zal in principe op dinsdag 28 maart aflopen, wanneer de werken ter hoogte van de oprit achter de rug zouden moeten zijn. Wie normaal gezien in Beerse de E34 richting Nederland oprijdt, zal worden omgeleid richting Antwerpen en vervolgens het complex van Lille. (belga)