Zondagochtend is rond 6.30u in Oelegem/Ranst een Poolse bus verongelukt. De bus kwam naast de weg terecht. Er zijn  minstens 5 doden, de ravage is enorm. Het ongeval gebeurde op de E34 Turnhout-Antwerpen in Oelegem.

Toen de bus over de hoge brug in Oelegem reed geraakte ze naast de weg, reed door de vangrail en donderde ze 5m naar beneden. De bus kwam daarbij op haar zijkant terecht. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig. De zwaargewonden werden naar ziekenhuizen in de buurt gebracht. De passagiers in de bus hebben de Russische nationaliteit. Onder de doden zijn de buschauffeur en vier passagiers. Drie onder hen zijn kinderen. De passagiers van de bus staan op de pechstrook of liggen in de berm. Er zijn verschillende zwaargewonden. De lichtgewonden kregen de eerste zorgen toegediend en werden met een bus van de civiele bescherming naar een opvangcentrum gebracht.

De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. Vermoedelijk is de chauffeur in slaap gevallen. Op het wegdek werden geen remsporen gevonden. Er zijn tolken gevraagd omdat de slachtoffers enkel Russisch en Oekraïens spreken.

Update  08u : Drie jongeren, de buschauffeur en een volwassene overleefden het ongeluk niet. Vijf anderen raakten zwaargewond en zijn naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving gebracht. De 14 lichtgewonden en zij die ongedeerd bleven, worden opgevangen in het onthaalcentrum in de brandweerkazerne in Zandhoven.

 Foto's Franky Van Leeuwen / Nnieuws.