Vanaf dinsdag 2 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) enkele kleine aanpassingen uit aan de rotonde op de Beersebaan (N132) in Lille, ter hoogte van het op- en afrittencomplex Beerse (nr. 22) van de E34.

Richting Beerse wordt een extra afslagstrook aangelegd om de doorstroming op de rotonde te verbeteren. Tijdens deze werken, die ongeveer vier weken in beslag nemen, zal ook tijdens één weekend de rijrichting Beerse afgesloten zijn voor doorgaand verkeer.

Extra afslagstrook om doorstroming te bevorderen

Wegen en Verkeer gaat ruimte vrijmaken voor een extra invoegstrook op de afslag richting Beerse (N132), door het verwijderen van een betonnen schacht in de middenberm.

De schacht deed dienst als lichtkoker voor de onderliggende voetgangerstunnel, maar wordt nu gedicht. Zonder dit obstakel verhoogt de veiligheid voor de afdraaiende voertuigen vanop de rotonde richting Beerse.

De huidige middenberm aan de afslag wordt verder verhard en gebruikt als invoegstrook.

De extra capaciteit aan de afslag zou moeten zorgen voor een vlottere doorstroming op de rotonde, vooral tijdens de drukke ochtendspits. Er ontstaat immers een dubbele afslagstrook richting Beerse, die overgaat op de nieuwe invoegstrook.

Door een aanpassing van de wegmarkeringen zal ook het oprijden van de rotonde vlotter verlopen, komende vanuit richting Beerse.

Beersebaan richting Beerse één weekend dicht

Tijdens de werken blijft doorgaand verkeer richting Beerse mogelijk. Dat zal echter via een versmalde rijstrook aan de werfzone gebeuren, die al wordt ingezet vanop de rotonde.

Hierdoor zal er gedurende een maand extra verkeershinder zijn op de rotonde, en bij uitbreiding op de afritten van de E34.

Tijdens het eerste weekend van juni (6 en 7 juni 2020) wordt de betonnen koker aan de afslag verwijderd. De rijrichting Beerse wordt tijdens dat weekend aan de rotonde afgesloten voor verkeer. Een omleiding wordt aangegeven via de E34, complex 21 'Lille', en Oostmalle.

De voetgangerstunnel onder de N132 wordt afgesloten tot het einde van de werken, eind juni. Er kan gebruik gemaakt worden van de andere fiets- en voetgangerstunnels onder de rotonde.

Omleiding richting Beerse tijdens eerste weekend juni 2020.

Weersgevoelig

Deze werken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/lille.