Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

E34 : rotonde Beersebaan (N132) in Lille één weekend afgesloten

Op- en afrit van E34 richting Antwerpen dicht : tijdens het weekend van 15 en 16 april 2023 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingswerken uit aan de rotonde van de Beersebaan (N132) met de Vosselaarseweg en de Strandweg in Lille.

Dat is de rotonde die aansluit op de op- en afrit richting Antwerpen van het complex Beerse-Gierle (22) van de E34. Gedurende het weekend is de op- en afrit dicht en is de Beersebaan onderbroken. Het verkeer in de omgeving wordt omgeleid. 

Eind vorig jaar werd schade vastgesteld aan de rotonde van de Beersebaan. Een verharde strook tussen de bermbeveiliging en de rijweg langs de binnenkant van de rotonde is plaatselijk gescheurd. In december liet AWV al werken uitvoeren om de schade verder in kaart te brengen. Nu volgt een definitieve herstelling aan de rotonde.

Hinder tijdens de werken en omleiding
De werken starten vrijdagavond 14 april om 20.00 uur en zullen tegen maandagochtend 17 april rond 06.00 uur klaar zijn. Tijdens deze periode is de rotonde afgesloten en is de Beersebaan bijgevolg onderbroken in beide richtingen tussen Beerse en Gierle ter hoogte van de E34. De op- en afrit van het complex Beerse-Gierle (22) is dicht richting Antwerpen. De op- en afrit richting Turnhout blijft steeds open.

Voor het verkeer in de omgeving worden enkele omleidingen aangeduid. Verkeer van en naar Beerse volgt een omleiding via het complex Lille (21) of het complex Turnhout-Centrum (24) en de gewestwegen zoals aangeduid op het omleidingsplan.

Verkeer richting Gierle komende van de E34 richting Antwerpen, verlaat de snelweg via afrit Turnhout-West (23) en volgt dan verder de N140. De aantakking van de Strandweg op de rotonde met de Beersebaan is afgesloten.

Om bedrijven/bestemmingen gelegen langs de Strandweg te bereiken, wordt komende van Gierle een lokale omleiding aangeduid via Bertestraat en Hemeldonk.

Voor fietsers en voetgangers is er geen hinder. De fietspaden onder de rotonde van de Beersebaan blijven toegankelijk.

Strandweg, Lille, België

Deel dit artikel