In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de definitieve herstelling van het wegdek op de E34 in Mol-Postel. Op vrijdag 12 juni kwam het betonnen wegdek over de volledige breedte van de snelweg in de richting van Nederland omhoog. Er werd toen een tijdelijke noodherstelling in asfalt uitgevoerd. Nu wordt de schade definitief hersteld. De werken zullen twee weken duren.

Herstelling wegdek

De schade aan het wegdek van de E34 werd afgelopen weekend tijdelijk hersteld met asfalt, maar een definitieve herstelling is nodig. Ter hoogte van de beschadigde zone wordt het wegdek opgebroken en opnieuw aangelegd in beton.

Werken in 2 fases

Op maandagavond 22 juni wordt vanaf 22.00 uur de signalisatie op de E34 geplaatst en moet het verkeer richting Nederland over één rijstrook. De herstellingswerken beginnen pas 's avonds laat om de uittocht van festivalgangers van het festival Graspop in Dessel zo weinig mogelijk te hinderen.

Om het verkeer steeds doorgang te geven worden de werken uitgevoerd in twee fases van telkens een week. Het verkeer kan steeds over 1 rijstrook. Van maandagavond 22 juni tot vrijdag 26 juni (fase 1) moet het verkeer richting Nederland over de pechstrook rijden. De week nadien, van vrijdag 26 juni tot zondag 5 juni (fase 2), moet het verkeer richting Nederland over de meest linkse rijstrook rijden.

Goed om te weten

Het nieuwe beton heeft enkele dagen de tijd nodig om uit te harden. Tijdens die perioden kan er dus geen verkeer over het nieuwe wegdek rijden. De weg blijft dan afgesloten, maar er is geen werfactiviteit. Om de duur van het uitharden zo kort mogelijk te houden, wordt snel hardend beton gebruikt.