U bent hier

E34 volledig dicht net voor Ranst door ernstig ongeval met vrachtwagens

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
29.01.2019 - 11.22u
Door: Herman Gezelle

Update: ook rijstrook versperd op E313 (omleidingsroute).

Op de E34 tussen Turnhout en Antwerpen is dinsdagochtend omstreeks 11 uur een ernstig ongeval gebeurd even voor het knooppunt met de E313 in Ranst. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum.

Een vrachtwagen en een lichte vrachtwagen kwamen er met elkaar in aanrijding en de snelweg is er richting Antwerpen volledig versperd. De afhandeling zou een hele tijd kunnen duren.

Het aankomende verkeer wordt al in Zoersel van de snelweg gehaald en langs de calamiteitenroute met letter L naar de oprit Massenhoven van de E313 geleid. Wie zich al verder op de snelweg bevindt, kan de afrit Oelegem nemen en eveneens binnendoor naar Massenhoven rijden.

Het verkeer over langere afstand vanuit de Kempen kiest best al in Turnhout voor een omleiding binnendoor, door via Kasterlee en Geel naar de oprit Geel-West v an de E313 te rijden. Vanuit Nederland wordt de E19 als alternatief aangeraden.

Achter het ongeval staat al een file van meer dan twee kilometer. De hulpdiensten zijn intussen ter plaatse, maar vermoeden dat het een afhandeling van lange duur zal zijn. De politie is daarom begonnen met het verkeer dat voorbije Oelegem vaststaat, te begeleiden bij hun rechtsomkeer.

Tot overmaat van ramp is om 11.15 uur ook op de E313 een probleem ontstaan richting Antwerpen, net voorbij de oprit Massenhoven waar het verkeer van de omleidingsroute aankomt.

Een defecte vrachtwagen verspert daar de rechterrijstrook. Door die flessenhals verlies je op de E313 zelf vanaf Grobbendonk al een half uur en dreigt het ook op de lokale wegen te stremmen. (Belga)

imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

deSter is zesde genomineerde voor Prijs Ondernemen 2019

Kempen regio 17.06.2019 - 09.27u reading time6min

deSter uit Hoogstraten is het zesde bedrijf dat kans maakt op de Prijs Ondernemen 2019. Dat maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen vandaag bekend. deSter is een wereldspeler op het vlak van luchtvaartcatering, en ze leveren ook 300 miljoen stuks plastic messen, vorken en borden aan McDonalds.

Nieuws uit uw regio

image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto