U bent hier

E34/E313 : plaatsing geluidsschermen in “Bocht van Ranst” (E34) vanaf 29 september

Vlaanderen
18.09.2014 - 13.19u
Door: Herman Gezelle

Maandag 29 september start het Agentschap Wegen en Verkeer met het plaatsen van geluidsschermen op de E34 richting Antwerpen in Oelegem, in de zogeheten “Bocht van Ranst”. De werken zullen duren tot de kerstvakantie. De E34 blijft altijd open, maar het verkeer in de richting van Antwerpen rijdt ter hoogte van de werf tijdelijk over twee versmalde rijstroken.

Over 800 meter

Ter hoogte van de Oude Vaartstraat in Ranst (Oelegem) worden er naast de E34 in de richting van Antwerpen over een lengte van 800 meter geluidsschermen geplaatst. Afhankelijk van de specifieke locatie zijn de schermen 3,5 meter, 5 meter of 6,5 meter hoog. De 30 centimeter dikke schermen zullen de geluidshinder voor de directe omgeving van de snelweg aanzienlijk verminderen. Het project kost 1 379 000 euro.

Versmalde rijstroken tijdens de werken

Tijdens de werken blijft de snelweg altijd open, maar ter hoogte van de werkzaamheden rijdt het verkeer richting Antwerpen over twee versmalde rijstroken. Het werfverkeer zal de pechstrook gebruiken. Om de verkeersveiligheid te garanderen, wordt de pechstrook daarom tijdelijk afgescheiden van de rijstroken.

Plaatsing signalisatie op 28 september

Op zondag 28 september plaatst de aannemer al de nodige tijdelijke werfsignalisatie bij de E34. Daardoor is er tussen zondagavond 20.00 uur en maandagochtend 5.00 uur slechts één rijstrook beschikbaar voor het verkeer op de E34 richting Antwerpen. Maandagochtend 29 september starten dan de werkzaamheden voor de geluidsschermen zelf.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto