Easy-m met vestigingen in Olen en Herentals neemt Mac Line over.

Easy-m neemt Mac Line over en wordt
de grootste Belgische Apple Premium Reseller
Mac Line terug in Belgische handen
Nationale dekking met 18 vestigingen en sterke B2B-afdeling
Easy-m nu grootste Belgische reseller, zowel naar aantal vestigingen, als naar omzet toe
Bergen, Brussel, Leuven, Louvain-La-Neuve, Nijvel, Herentals, Lommel, Mechelen, Namen, Sint-Truiden, Turnhout, Vilvoorde en Olen - 18 oktober 2012

Easy-m neemt de 8 vestigingen van Mac Line over: 7 Apple-verkooppunten in Brussel, Louvain-La-Neuve, Namen, Bergen en Nijvel, en een vestiging in Brussel die gespecialiseerd is in bedrijven en het onderwijs. Daarnaast verwerft easy-m ook het verkooppunt aan de Brusselse Louizalaan, dat nu uitgebaat wordt onder de naam ICLG. Hiermee komen Mac Line en de winkel aan de Louizalaan opnieuw in Belgische handen, en dit in de schoot van een sterk familiebedrijf. Easy-m neemt concreet de aandelen van de eigenaar van Mac Line en het Belgisch handelspand over uit het faillissement van eBizcuss.

Easy-m wordt hiermee de grootste Belgische reseller met 18 vestigingen in heel België, een verwachte omzet dit boekjaar van zo’n 80 miljoen euro en ongeveer 165 personeelsleden. Het is de enige Apple-reseller met een nationale dekking, wat easy-m een bijzonder geschikte IT-partner voor bedrijven maakt. B2B is dan ook een belangrijk onderdeel van het bedrijfsgebeuren van zowel easy-m als Mac Line.

“De vestigingen van Mac Line en de winkel aan de Louizalaan zijn prima verkooppunten, met toegewijd personeel, en goede cijfers”, zegt Annick Maes, zaakvoerder van easy-m. “Mac Line was in 2011 zelfs Trends Gazelle. Ze hebben alleen het ongeluk gehad om meegesleept te worden in het faillissement van hun moederbedrijf eBizcuss. Wij nemen de winkels nu over, om samen het grootste Belgische netwerk van Apple-resellers te vormen, zowel voor bedrijven en particulieren als voor het onderwijs. Easy-m bestaat dit jaar 75 jaar, wat de klanten en het personeel van Mac Line toch wel de nodige stabiliteit geeft na turbulente tijden.”

Maes vervolgt: “Wij hebben met deze overname drie doelstellingen:


Schaalvergroting, wat ons sterker maakt tegenover de concurrentie. Steeds meer retailers mogen immers de Apple-producten verkopen. Wij hebben weliswaar een toegevoegde waarde op het vlak van onze uitgebreide dienstverlening, expertise over de producten en natuurlijk onze eigen hersteldienst, maar het is duidelijk dat schaalvergroting belangrijk is om sterk te staan voor toekomstige uitdagingen.


Met deze overname zal easy-m nu ook in Brussel en Wallonië actief zijn. Franstalig België was voor ons tot hiertoe nog onontgonnen terrein. In de toekomst kunnen we onze pijlen niet alleen richten op de particuliere markt in deze regio’s, maar zeker ook op de grote Brusselse en Waalse B2B-markt. Op die manier beschikt easy-m over het grootste Belgische netwerk van Apple-resellers.


Dit is een mooie kans om aan kruisbestuiving te doen. We zullen in de toekomst niet alleen de Apple-toestellen, maar ons ganse gamma producten, gaande van kantoormeubilair over randapparatuur tot kleine kantoorartikelen, in het hele land aanbieden.

We willen graag samen verder gaan met ons globaal team en onze nieuwe easy-m groep. Ik kijk uit naar de samenwerking met de mensen van Mac Line en de winkel aan de Louizalaan”, aldus nog Maes.
Mac Line werd opgericht in 1990. In 2004 deden de drie huidige zaakvoerders een management buy-out. Het Franse eBizcuss nam Mac Line over in april 2011, maar kreeg het moeilijk en ging uiteindelijk failliet in mei 2012. De rechtbank zocht een overnemer voor de vestigingen van Mac Line en de winkel aan de Louizalaan, en koos vandaag easy-m als overnemer.

Easy-m: een succesvol familiebedrijf

De geschiedenis van easy-m leest als een succesverhaal.

Het Kempense familiebedrijf werd opgestart in 1937 als een winkel in kantoormachines, door de familie Maes in Herentals. De zaak groeide sterk in de jaren ’60 met de opkomst van de elektronische kantoormachines, onder zaakvoerder Hans Maes, tweede generatie van de familie Maes. In 1982 werd het toenmalige Maes nv één van de eerste Apple-dealers op de Belgische markt. Daarnaast werd een zeer volledig aanbod opgebouwd, gaande van Apple-producten en randapparatuur, over kantoormachines en kantoormeubilair en –stoelen, tot kleine kantoormaterialen.

Onder huidig zaakvoerder Annick Maes, derde generatie, werd een tweede winkel geopend in Turnhout. In december 2008 volgde de overname van het grotere Easyware dat twee winkels had in Leuven (Vaartkom en Bondgenotenlaan) en een winkel in het centrum van Mechelen. Maes nv en Easyware werden samen easy-m. In 2010 kwam er een uitgebreide webshop bij, zowel voor de Apple-producten, printers en kantoormachines, als voor kleine kantoormaterialen (met meer dan 10 000 artikels).

In oktober 2010 opende easy-m haar eerste Limburgse vestiging in Sint-Truiden, de zesde easy-m winkel in Vlaanderen. In november verhuisde deze dynamische Apple-dealer in Mechelen naar een nieuwe, grotere locatie. In april 2011 opende easy-m een vestiging in Lommel. Lang bleef het bedrijf niet op zijn lauweren rusten: in augustus was het al tijd voor een winkel in Vilvoorde, waarmee easy-m de Brusselse rand veroverde. In september opende de Apple Premium Reseller ten slotte de grootste Apple Premium Reseller-vestiging in de Benelux in het Open Shopping Park in Olen.

Over easy-m

Easy-m is 's lands grootste Apple Premium Reseller. Het familiebedrijf heeft 30 jaar ervaring met Apple-producten en is gekend om zijn deskundige service. Easy-m heeft met 18 verkooppunten en een webshop de grootste nationale dekking. Er zijn vestigingen in Bergen, 5 in Brussel, 2 in Leuven, Louvain-La-Neuve, Nijvel, Herentals, Lommel, Mechelen, Namen, Sint-Truiden, Turnhout, Vilvoorde en Olen. Het bedrijf stelt een 165-tal personen tewerk.

Meer informatie op www.easy-m.be