Easy-m, één van 's lands grootste Apple Premium Resellers, opent per 1 april een zevende verkooppunt in Lommel, Limburg. Van daaruit wil het bedrijf het noorden van Limburg bedienen, en het zuiden van Nederland.

In oktober vorig jaar opende easy-m nog haar eerste Limburgse vestiging in Sint-Truiden. In november verhuisde deze dynamische Apple-dealer in Mechelen naar een nieuwe locatie die twee keer zo groot was. Het personeelsbestand steeg met meer dan de helft op een goede zes maanden. Vandaag telt easy-m 47 medewerkers.

Vrijdag 1 en zaterdag 2 april zijn er opendeurdagen, telkens van 10 tot 20u, met heel wat promotie-acties.

Voor de eerste keer opent easy-m nu een 'shop in the shop', in het Sony Experience Center in Lommel.

Concreet wordt deze winkel nu omgebouwd om plaats te maken voor een easy-m verkooppunt van zo'n 50 m². De nadruk zal daarbij liggen op Apple-producten en accessoires. Winkelverantwoordelijke Rob Claes van het Sony Experience Center in Lommel: "Bruingoed - zoals tv en hifi - en computers groeien steeds meer naar elkaar toe. Men kan bijvoorbeeld nu al een iPhone gebruiken als afstandsbediening voor een Sony tv. Voor ons is het gamma van easy-m dan ook zeer complementair bij ons Sony-gamma. Apple heeft net zoals Sony innovatieve designproducten", besluit Claes.

De vernieuwde winkel bevindt zich pal in het centrum, Dorp 58, 011 349294, lommel@easy-m.be. De gewone openingsuren zijn vanaf 3 april van 9u30 tot 18u, doorlopend, van maandag tot vrijdag, en van 9u30 tot 17u op zaterdag.

Ook de klanten die in Lommel een Mac kopen, zullen kunnen genieten van een gratis opleiding, naar keuze in de easy-m winkels in Sint-Truiden, Herentals, Leuven of Mechelen. Verder heeft easy-m een uitgebreide eigen hersteldienst, met een eerstelijnsondersteuning in het Sony Experience Center zelf.

“/Lommel was voor ons een uitverkoren locatie in het noorden van Limburg. Van daaruit kunnen we heel Noord-Limburg bedienen, en ook het zuiden van Nederland. We hebben in het Sony Experience Center een goede partner gevonden, die helemaal op dezelfde golflengte zit. Door verder te groeien, kunnen wij onze klanten ook beter bedienen, doordat we nog meer kunnen investeren in onze hersteldienst en opleidingen, maar ook in ons team dat specifiek bedrijven ondersteunt om onder meer de iPad optimaal in te zetten bij mobiele medewerkers en het management/”, aldus nog Annick Maes.

Familie Hans Maes in Herentals
Het easy-m verhaal is een succesverhaal. Het Kempense familiebedrijf werd opgestart in 1937 door de familie Maes in Herentals. De zaak groeide sterk in de jaren ’60, onder zaakvoerder Hans Maes, tweede generatie van de familie Maes, met de opkomst van de kantoormachines. In 1982 werd het toenmalige Maes nv één van de eerste Apple-dealers op de Belgische markt.

Daarnaast werd een zeer volledig aanbod opgebouwd, gaande van Apple producten, randapparatuur en film/video-toepassingen over kantoormachines en kantoormeubilair tot kleine kantoormaterialen. Onder huidig zaakvoerder Annick Maes, derde generatie, werd een tweede winkel geopend in Turnhout. In december 2008 volgde de overname van Easyware met twee winkels in Leuven (Vaartkom en Bondgenotenlaan) en een winkel in het centrum van Mechelen. Maes nv en Easyware werden samen easy-m. Met de nieuwe website in 2010 kwam er ook een uitgebreide webshop bij, zowel voor de Apple-producten, printers en audiomateriaal als voor kleine kantoormaterialen (met meer dan 10 000 artikels). In 2009 groeide het geconsolideerde easy-m zo’n 30%. Per 1 oktober opende easy-m onder de nieuwe branding een zesde winkel in hartje Sint-Truiden. In november verhuisde de winkel in Mechelen naar een nieuwe, grotere locatie. Vanaf 1 april komt er dan ook het verkooppunt in Lommel bij.

Easy-m, dat haar boekjaar 2010 afsluit per eind maart 2011, voorziet een omzet van 20 miljoen euro; een hele prestatie gezien de omzet in het boekjaar 2009 (tot maart 2010) 14,8 miljoen euro bedroeg. Het cliënteel bestaat voor ongeveer de helft uit bedrijven, in allerlei sectoren. De andere helft zijn particuliere klanten. Het bedrijf is:

  * Apple Premium Reseller, dat wil zeggen dat ze door Apple beschouwd
    worden als een officiële en kwaliteitsvolle Apple reseller.
  * Apple Solutions Expert voor het onderwijs, dus bevoegd om extra
    korting te geven aan studenten, leraren en onderwijsinstellingen.
  * Apple Authorised Service Provider. Easy-m heeft een gerenommeerde
    service afdeling met erkende Apple service engineers. De service
    afdeling begeleidt klanten bij hun aankoop, verzorgt installaties,
    en ontfermt zich over de dienst na verkoop.
  * Apple Solution Expert Server & Storage: een hoogstaand certificaat
    om netwerken te installeren.

Daarnaast is easy-m ook partner van Microsoft, Adobe, Lacie, Brother en vele andere ICT-leveranciers.