U bent hier

Easy-m uit Herentals grootste nationale Apple Premium Reseller neemt Abelsys Wallonië over

Herentals | Nationaal
31.03.2015 - 14.39u
Door: Herman Gezelle

Easy-m uit Herentals, de grootste Apple Premium Reseller van België, neemt de Waalse Apple-verdeler Abelsys over. Met de overname versterkt Easy-m haar positie als nummer 1 in de markt van Belgische Apple-verdelers. Het bedrijf heeft de ambitie om in 2015 een omzet te halen van 100 miljoen euro. De overname heeft geen gevolgen voor de tewerkstelling in de beide winkelketens.

NNieuws sprak met CEO Annick Maes in de Easy-M store in het Olen Shopping Park.  Annick Maes  : 'Dit jaar wil ons bedrijf voor het eerst een omzet van 100 miljoen euro halen. Ook het aantal werknemers en klanten schiet de hoogte in.

Na de overname zal Easy-m 246 werknemers en zo'n 220.000 klanten hebben.

In 1982 heeft ons familiebedrijf resoluut voor Apple geopteerd.  Dat bleek een supergoede keuze. We zijn tot vandaag in de ban van het wereldmerk gebleven en drijven mee met het intense succes.

10 jaar geleden hebben we alle winkels omgevormd tot dedicated stores : overal vind je eenzelfde inrichting, hetzelfde imago en het 'look and feel good'-gevoel.  Dat resulteerde in een omzetverhoging van +50%.'

'Onze medewerkers zijn ons kapitaal', bedrijfsfilosofie=  het goed gevoel bij Easy-M

CEO Annick Maes : 'De juiste mensen op de juiste plaats laten werken, geeft een bijzondere dimensie aan ons bedrijf.  Zeker ook bij de organisatie van het management.  Ik kan gerust een weekje er tussenuit zijn, alles blijft perfect lopen. Ik zet trouwens op vakantie nooit m'n Iphone aan.

We kunnen nog altijd verbeteren, iedere dag bijleren en we staan open voor kritiek.  Omzet is niet onze drive, onze medewerkers zijn en blijven ons kapitaal.  Apple International bekijkt ons na de overname van Abelsys met extra positieve argusogen.  In deze hypermoderne tijden komt het erop aan om overnames te doen, anders word je overgenomen.'

26 winkels in heel België : goal 100 miljoen omzet

Met de overname van Abelsys versterkt Easy-m aanzienlijk haar positie in België. De grootste Apple-verdeler van het land beschikt nu over 26 winkels in heel België, naast de uitgebreide webshop die ze al had. Voor de overname had Easy-m al 19 winkels, waarvan 9 in Vlaanderen, 6 in Wallonië en 4 in Brussel. Door de fusie wordt vooral de aanwezigheid van Easy-m in Wallonië versterkt.

Easy-m beschikt met de overname nu over het grootste Belgische netwerk van officiële Apple-verkooppunten, waardoor het voor de klanten mogelijk wordt om overal dichtbij huis Apple-toestellen te kunnen aanschaffen, mét de goede klantenservice die Easy-m kenmerkt.

Dankzij de lokale aanwezigheid zal elke consument, elk bedrijf en elke onderwijsinstelling terecht kunnen in een Easy-m winkel in de buurt voor een optimale dienstverlening.

Uniek aan deze service is de eigen hersteldienst van Easy-m.

Annick Maes : "Easy-m heeft altijd alle herstellingen zelf gedaan, vanaf het prille begin van ons familiebedrijf, toen we nog eigenhandig typemachines herstelden. Deze herstelservice is al heel lang ingebakken in ons DNA en daarom blijven we er sterk op inzetten."

De laatste jaren mogen steeds meer retailers Apple-producten verkopen, maar de verschillende officiële kwaliteitslabels die Apple aan Easy-m toekende, bewijzen de meerwaarde van de jarenlange ervaring en expertise van Easy-m.

Easy-m ontstond bijna 80 jaar geleden als familiebedrijf in Herentals, ondertussen zijn ze de grootste Apple Premium Reseller van België, zowel in aantal winkels als op vlak van omzet.

In 2014 had Easy-m een omzet van 80 miljoen euro.

Easy-m en Abelsys hebben elkaar gevonden in hun gemeenschappelijke waarden en in hun focus op dezelfde markten. Beiden bedrijven richten zich op particuliere klanten, op bedrijven en op onderwijs. De Apple Premium Reseller easy-m komt ook na de overname tegemoet aan de specifieke noden en wensen van haar klanten en staat hen bij in de keuze, installatie en integratie van Apple-toestellen.

Easy-m hecht ook veel belang aan opleiding, daarom blijft ze cursussen aanbieden om te leren werken met Apple-toestellen. Ze doet dat via opleidingscentra gelegen in heel België.

Annick Maes is tevreden met de fusie: "De overname van Abelsys was voor Easy-m een opportuniteit om aan schaalvergroting te doen, om sterker te staan tegenover de concurrentie en onze toekomstige uitdagingen te kunnen aangaan.

Bovendien zal er een kruisbestuiving plaatsvinden, zowel op zakelijk vlak als op vlak van personeel. We kijken uit naar de samenwerking met de werknemers van Abelsys en ik ben ervan overtuigd dat we veel van elkaar zullen leren." De overname heeft geen gevolgen voor de tewerkstelling in de beide winkelketens

Ook Pino Salamone, de zaakvoerder van Abelsys, heeft alle vertrouwen in de overname. "We hebben jarenlang gewerkt om Abelsys uit te bouwen tot een mooi en bloeiend bedrijf. De fusie met easy-m is een mooie kans voor Abelsys om verder te gaan in de goede richting. Ik ben er zeker van dat Abelsys in goede handen is bij Annick Maes, die ik al jaren ken en die mijn volle vertrouwen heeft. Ik geef dus met een gerust hart de fakkel door."


Nationale Apple Premium Reseller

Easy-m zal met de overname vier extra APR's (Apple Premium Reseller-label) verwerven. Dat is een kwaliteitslabel dat Apple uitreikt aan winkels die een compleet aanbod van Apple-producten en -accessoires bieden. De winkels hebben bovendien de look and feel van Apple om klanten de perfecte winkelervaring te kunnen bieden. Dankzij de overname zal easy-m in totaal beschikken over 17 APR's.

Easy-m was al de enige Apple Premium Reseller met nationale dekking, met de overname versterkt ze nu die positie. 

Over easy-m

-Easy-m is een Apple Premium Reseller met 26 winkels in heel België en een webshop
-De hoofdzetel van het familiebedrijf ligt in Brussel (Sint-Agatha-Berchem)
-Het bedrijf ontstond in de Kempen (Herentals) in 1937
-Annick Maes is de CEO van easy-m
-Het bedrijf had in 2014 een omzet van 80 miljoen euro en heeft een EBITDA van 5,3 procent
-De meest verkochte producten zijn de MacBook Air en de iPhone
-Het bedrijf richt zich op B2B, B2C en onderwijs

Foto : Annick Maes, zaakvoeder van Easy-m / NNieuws. 

imageMeer nieuws

Zomer vol drugsgeweld in Antwerpen: een overzicht

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Provincie Antwerpen 18.08.2022 - 15.44u

Vlaanderen pioniert met digitalisering historische foto’s op glasplaat

Vlaanderen pioniert met digitalisering historische foto’s op glasplaat
EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 18.08.2022 - 14.36u

Justitie : 'Georganiseerde misdaad bestrijden met eigen voertuigen'

EU | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 18.08.2022 - 13.07u

Dromen waarmaken? Stap naar het volwassenenonderwijs HIK

Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 18.08.2022 - 11.27u

Autodieven aan het werk : focus op Range Rover

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Turnhout regio 18.08.2022 - 09.31u

De Bleeker: "Nu tijd om af te geraken van papieren facturen"

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland 18.08.2022 - 08.26u

Justitie : "Jobstudenten digitaliseren massaal strafdossiers'

Justitie : "Jobstudenten digitaliseren massaal strafdossiers'
EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland 18.08.2022 - 01.35u

SKS Herentals en Immer Oost tevreden met gelijkspel : 2-2

SKS Herentals en Immer Oost tevreden met gelijkspel : 2-2
Herentals | Westerlo 17.08.2022 - 22.17u

Open Monumentendag Westerlo : 'gebouwd voor de eeuwigheid?'

Open Monumentendag Westerlo : 'gebouwd voor de eeuwigheid?'
Kempen regio | Nationaal | Westerlo 17.08.2022 - 14.35u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto