Replay HYC doorbrak zaterdagavond een reeks van 3 nederlagen met een overwinning in Geleen.  HYC  incasseerde in de vorige drie wedstrijden in totaal 22 doelpunten en wist geen punt te halen in ontmoetingen met Heerenveen (2) en Eindhoven. De ploeg is defensief sterk onthand door het vertrek van Jens Engelen naar Schotland en de blessure voor Evan Renwick. Deze week was een Slowaakse speler op proef, maar hij stond op zaterdagavond bij de uitwedstrijd in Geleen nog niet op het ijs. Herentals speelde daardoor met maar 4 verdedigers.

Geleen op zijn beurt wacht nog op de eerste punten om de miraculeuze redding vorige week luister bij te zetten. Een empty netgoal van ex-Eater Bryan Kolodziejczyk in de slotminuut gooide de ontmoeting echter in het slot in het voordeel van HYC.

Nick Prockow bracht zijn team na 4 minuten spelen op voorsprong met zijn eerste doelpunt sinds het einde van de eerste periode. Dave van Mol zorgde echter vlak voor het einde van de eerste twintig minuten voor de gelijkmaker. Beide teams hielden het daarna spannend. Jordan Paulus zette Herentals opnieuw op voorsprong, maar Dave van Mol wiste dit met zijn tweede van de avond uit. Een dubbelslag van Ben Vercammen bracht Herentals een marge van 2 goals, die vervolgens door Jeffrey Mens weer terug werd gebracht.

In de openingsminuut van de slotperiode was het Trevor Hunt die HYC op 3-5 bracht met wat uiteindelijk de winnende goal zou zijn. Lars van Sloun bracht Eaters nog een keer dichtbij, maar de treffer van Kolodziejczyk bracht de punten bij Replay HYC.  (ijshockey /JM) Foto archief /Kurt Tops / Nnieuws.

Zondagavond vanaf 20u LIVE stream :  HYC - Tilburg Trappers.