In Mol zijn een 54-jarige man en zijn 55-jarige echtgenote opgepakt op verdenking van een reeks inbraken in en diefstallen uit voertuigen in de regio. Dat zegt de Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen.

Het echtpaar had een erg specifieke werkwijze: ze sloegen toe op parkings van locaties zoals kinderdagverblijven, waar mensen slechts even hun wagen achterlaten en die dan ook vaak niet op slot doen.

De lokale politie van de zone Balen-Dessel-Mol waarschuwde in december van vorig jaar al voor het fenomeen, na een reeks op elkaar gelijkende feiten in Mol.

In februari betrapte een opmerkzame burger uiteindelijk een verdachte die aan een school in Geel een handtas uit een niet slotvast voertuig nam. Verder onderzoek en een huiszoeking bij de verdachte leverde de vondst op v an een g root aantal handtassen, brillen en portefeuilles. Al snel bleken daar heel wat eigendommen van slachtoffers van auto-inbraken bij te zijn.

Het onderzoek loopt intussen nog steeds en zal moeten uitwijzen voor hoeveel feiten het echtpaar precies verantwoordelijk is. Het dossier is alvast uitgebreid van Balen-Dessel-Mol naar de politiezones Geel-Laakdal-Meerhout en Kempen-Noordoost. Mogelijk waren de verdachten zelfs al sinds 2015 actief.

De onderzoeksrechter liet de twee verdachten aanhouden en de raadkamer heeft die aanhouding intussen al verlengd. De man zit momenteel in de cel, de vrouw zit thuis onder elektronisch toezicht.  (BELGA)