Op zondag 7 april is iedereen welkom om het 25-jarig jubileum van ecocentrum De Goren (Postelsesteenweg 71) mee te vieren. Je kan doorlopend terecht van 11 tot 17 uur voor heel wat leuke activiteiten. Ga mee op expeditie of doe een zoektocht, knutsel een lenteklokje, maak een eigen wol-elfje of nestkastje.

Ook de bosbar is doorlopend open en ravotten in ons dollemollenbos kan natuurlijk altijd. De toegang tot het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer is die dag gratis.

De verenigingen die al jaren actief zijn binnen het ecocentrum stellen hun werking voor: De Gagel, Velt, Natuurpunt Netebronnen, fotoclub MOOF.

De Gagel

Je kan nog tot 30 april deelnemen aan een dubbelwedstrijd. Giet je fantasie in een mooi verhaal of los de puzzel op en maak kans op leuke prijzen! (zie www.bloggen.be/degagel > Wedstrijd 35 jaar De Gagel). Maak je eigen nestkastje in de tuin van het ecocentrum. Hiervoor betaal je 5 euro.

Natuurpunt Netebronnen

Natuurpunt Netebronnen laat je kennismaken met haar werking. In de aula stellen ze hun fotoreeksen en natuurfilmpjes tentoon. De toegang is gratis.

Velt

Kom eens langs voor de hapjes uit de Kempense Ovenschotels in de tuin van het ecocentrum.

Fotoclub MOOF

Deze Molse fotoclub stelt haar nieuwste foto's tentoon over het hele ecocentrum.

Eco-atelier Mathilde

Mathilde leert je een eigen wol-elfje maken. Deze workshop vindt plaats in de tuin en kost 1 euro als je wil deelnemen.

Eco-atelier Agnes

Bij Agnes maak je een PET-lenteklokje om het te laten groeien in de zon. Je betaalt 1 euro om deel te nemen.

Expeditie Buitengoor

Ontdek deze gratis kinderwandeling van 4 km met nieuwe vragen en een nieuwe code. Ga jij de uitdaging aan?

Elfenpad

Bewandel het Elfenpad, een gratis ontdekkingswandeling van 1,5 km met opdrachten en weetjes voor de kleinsten onder ons. Vraag zeker een flyer voor je vertrekt en ontdek de natuur zoals de elfjes!

Kinderfietsfotozoektocht

Een gratis zoektocht van 7,5 en/of 10 km. Vraag de flyer met het plan voor je vertrekt.

Voor iedereen die een wandeling of zoektocht tot een goed einde brengt, voorzien de Kempense Ovenschotels een gratis proevertje!

Meer info: ecocentrum De Goren, 014 81 66 07, info@ecocentrum.be , www.ecocentrum.be