Ecommerce Europe heeft vandaag een Europees webwinkelkeurmerk gelanceerd. Die waarborg werd vorig jaar al aangekondigd en moet voor een veiliger internetverkeer zorgen over de grenzen heen.
Inhoud vanaf september bekend

Bij de aankondiging van het keurmerk vorig jaar werd nog een streefdatum van 1 januari 2015 gegeven, maar de uiteindelijke lancering is dus voor een half jaartje later. Zo'n internationaal keurmerk is al van bij de oprichting van Ecommerce Europe in 2012 een doel geweest.

De waarborg zal niet enkel beschikbaar gemaakt worden voor grote bedrijven, maar moet ook voor de kleinere spelers in de markt een plaats hebben. Wat de exacte inhoud van de waarborg voor winkeliers is, zal vanaf september bekend gemaakt worden. De webwinkels zullen naar alle waarschijnlijkheid zelfregulerend te werk gaan rond het keurmerk en de kosten worden volgens Ecommerce Europe zo laag mogelijk gehouden.

Zowel het Nederlandse Thuiswinkel.org als het Belgische becommerce maken deel uit van de organisatie Ecommerce Europe. (retaildetail)