U bent hier

Economische boost voor Kempense bedrijven

Kempen regio | Vlaanderen
05.02.2015 - 15.20u
Door: Herman Gezelle

Henrad, Heinz, Philips en recent ook McCain: allemaal bedrijven die er de brui aan geven in de Kempen. Als gevolg sneuvelden al honderden banen. Om deze negatieve spiraal te doorbreken, sloot de overheid een competitiviteitspact en de Kempen zullen in dat pact opgenomen worden. Bedrijven die in de Kempen investeren maken daardoor aanspraak op steun door de overheid.

Naast Limburg wordt het gebied in een straal van 40 kilometer rond Turnhout voor 6 jaar erkend als ontwrichte regio – een regio getroffen door collectief ontslag. Zowel nieuwe als bestaande bedrijven binnen die erkende zone genieten een voordelig fiscaal tarief voor elke nieuwe arbeidsplaats die ze creëren.

Yoleen Van Camp (N-VA) is van de Kempen en is federaal parlementslid: "Concreet gaat het om een korting op de bedrijfsvoorheffing van 25% gedurende 2 jaar. Zowel grote ondernemingen als KMO's komen in aanmerking. Dit zal een belangrijke economische boost geeft aan onze Kempense bedrijven. Een mooie verwezenlijking van ministers Muyters en Van Overtveldt."

De steun van de federale overheid is immers gekoppeld aan steun van de Vlaamse overheid, waarmee het zwaartepunt bij de deelstaten blijft liggen. Het akkoord tussen beide regeringen is zo goed als rond en het wetsontwerp ligt voor in de Kamer.

In de komende weken zal het ontwerp besproken en gestemd worden in de commissie financiën van het federale parlement. Daarna wordt een Koninklijk Besluit uitgeschreven, dat voor advies naar de Raad van State gaat. Ten slotte wordt de wet gestemd in de plenaire vergadering.

"Het is moeilijk om een concreet tijdspad op al die stappen te plakken, maar met wat geluk zal de wet en het Koninklijk Besluit in het Staatsblad verschijnen rond maart of april. Van dan af kunnen bedrijven van de maatregel gebruikmaken", aldus Van Camp.

imageMeer nieuws

G-renners zijn klaar voor het WK baanwielrennen

G-renners zijn klaar voor het WK baanwielrennen
Heist op den Berg | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 27.01.2020 - 10.50u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio 26.01.2020 - 18.01u

Brouwerij Leysen lanceert wolvenbier Naya

Brouwerij Leysen lanceert wolvenbier Naya
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 26.01.2020 - 07.28u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen zaterdagavond

Nationale en provinciale voetbaluitslagen zaterdagavond
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 26.01.2020 - 00.03u

VOC Neteland zoekt opvanggezinnen voor tamme konijnen

Herenthout | Kempen regio 25.01.2020 - 19.08u

Wout van Aert op het podium in Kasteelcross

Lille | Vlaanderen 25.01.2020 - 16.45u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto