In de zomer van 2015 startten enkele leerkrachten uit de tuinbouwafdeling kOsh campus Scheppersstraat vol goede moed aan het project « Ecotuin in de stad » op campus (W)Onderwijs.

Herman Snoeys, coördinerend directeur basisonderwijs kOsh : 'Na enkele brainstormsessies werd ervoor gekozen om een projectaanvraag te doen om de tuin op campus (W)Onderwijs om te vormen tot een pesticidevrije tuin met fruitbomen, allerlei planten + bloemen en bijen midden in de stad.

Nadat er een goedkeuring kwam vanuit de provincie Antwerpen en vanuit de Cera Foundation gingen de leerkrachten samen met de leerlingen uit campus Scheppersstraat aan de slag.

Tijdens het kalenderjaar 2016 heeft een aannemer grote werken uitgevoerd om het terrein klaar te leggen voor de ontwikkeling van de bij-vriendelijke tuin. In het najaar van 2016 en het voorjaar van 2017 werden de fruitbomen en de bepanting aangeplant. Zij zullen de komende jaren zorgen voor heerlijke bloesems waar de bijen van kunnen smullen.

Hierdoor kunnen de leerlingen van de tuinbouwafdeling en de leerlingen van basisschool (W)Onderwijs een mooi beeld krijgen van biodiversiteit en ecologie. Dit alles op een boogscheut van het stadscentrum van Herentals.

Een hartelijk woord van dank voor alle medewerkers en de ondersteunende partners, in het bijzonder de provincie Antwerpen, de Cera Foundation en de Bijenvrienden Herentals.'