Real Noorderwijk heet sinds vanmiddag Real Elmos Herentals. Met die nieuwe naam wil de club haar weg naar de nationale top verderzetten.

De eerste ploeg en beloften spelen in de toekomst hun wedstrijden in Sport Vlaanderen aan de Vorselaarsebaan (1e ploeg vrijdag om 21.30u).  Succescoach Yves Heremans blijft aan boord.

Stichter Eddy Lambaerts (60) zet een stap opzij als voorzitter.  'Na 35 jaar is het tijd voor vernieuwing en groei', lacht Eddy.  'Ook tof dat we nu kunnen beschikken over de ruime hal van Sport Vlaanderen.  Zo gaan we ook onze business-catering uitbreiden, en dat kan vlot in deze vernieuwde accomodatie.

Waarom de naam Herentals? Wel, als je als bedrijf je op een meeting bekend maakt dat je van de stad van Rik Van Looy komt, heb je zeker al beentje voor.'

Hij blijft nog 5 jaar met z'n succesvol bedrijf Elmos hoofdsponsor.

Ex-wielrenner Nick Nuyens uit Bevel is de nagelnieuwe Real-voorzitter.  Bekende radiostem Jos Willems (Studio Halo, Radio 1) uit Grobbendonk fungeert tijdens de wedstrijden als zaalspeaker van dienst.  Ambiance verzekerd.

Op de video : Moderator Joske Willems praat met o.a. Nick Nuyens tijdens de persconferentie.  Interview Nnieuws met Real-stichter Eddy Lambaerts.

Beelden NNieuws Guy Verellen.