U bent hier

EDF Luminus bouwt 3 windturbines op bedrijventerrein in Geel/Laakdal

Geel | Kempen regio
04.05.2018 - 15.14u
Door: Herman Gezelle

Op het bedrijventerrein ter hoogte van Eindhoutseheide in Geel/Laakdal startte de bouw van 3 windturbines. De 3 nieuwe windturbines met elk een hoogte van 150 meter hebben elk een vermogen van 2,2 MW en produceren samen jaarlijks 12.000.000 kWh groene energie, wat overeenstemt met het jaarlijkse verbruik van 9.000 gezinnen.

De lokaal geproduceerde groene energie wordt afgenomen door de mechanisch-biologische scheidinginstallatie van IOK Afvalbeheer. Dankzij de groene energie vermijden we zo 2.497,2 ton CO2-uitstoot.*

Mogelijkheid tot participatie voor burgers en verenigingen

Burgers en verenigingen zullen de mogelijkheid krijgen om te participeren in de ontwikkeling en de uitbating van de drie windturbines in Geel en Laakdal via de cvba EDF Luminus Wind Together.

Deze coöperatieve werd door EDF Luminus opgericht om burgers te betrekken bij de ontwikkeling en uitbating van haar windenergieprojecten. Coöperant worden kan nu al via www.windtogether.be.

''Ook Laakdal en Geel engageerden zich om tegen 2020 20% CO2 op hun grondgebied te besparen. Inzetten op hernieuwbare windenergie is belangrijk om de CO2-uitstoot te reduceren. Dankzij dit project krijgen onze inwoners de kans om mee te investeren in hernieuwbare energie. Een win-win situatie voor zowel onze burgers als het milieu", zeggen schepenen Bart Julliams, stad Geel en Frank Sels, gemeente Laakdal.

*De groene stroomproductie = 12.000 MWh wordt vermenigvuldigd met de emissiefactor 0,2081 ton CO2/MWh. Deze emissiefactor wordt berekend op basis van de CO2-emissie in België in 2011 en de netto elektriciteitsproductie in België in 2011. Deze emissiefactor wordt door VITO gehanteerd binnen het Burgemeestersconvenant in Vlaanderen.

Zo kom je voor de twee windturbines op MBS op een jaarlijkse productie van 12000 MWh en een jaarlijkse reductie van 2.497,2 ton CO2. (km-pp)

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto