U bent hier

EDF Luminus bouwt 3 windturbines op bedrijventerrein Geel/Laakdal

Geel
09.05.2018 - 10.47u
Door: Lex Verellen

Op het bedrijventerrein ter hoogte van Eindhoutseheide in Geel/Laakdal startte de bouw van 3 windturbines. Op donderdag 10 mei zal de brug over het Albertkanaal afgesloten worden voor het verkeer.

De 3 nieuwe windturbines met elk een hoogte van 150 meter hebben elk een vermogen van 2,2 MW en produceren samen jaarlijks 12.000.000 kWh groene energie, wat overeenstemt met het jaarlijkse verbruik van 9.000 gezinnen.

De lokaal geproduceerde groene energie wordt afgenomen door de mechanisch-biologische scheidinginstallatie van IOK Afvalbeheer. Dankzij de groene energie vermijden we zo 2.497,2 ton CO2-uitstoot.

Mogelijkheid tot participatie voor burgers en verenigingen

Burgers en verenigingen zullen de mogelijkheid krijgen om te participeren in de ontwikkeling en de uitbating van de 3 windturbines in Geel en Laakdal via de cvba EDF Luminus Wind Together. Deze coöperatieve werd door EDF Luminus opgericht om burgers te betrekken bij de ontwikkeling en uitbating van haar windenergieprojecten. Coöperant worden kan nu al via www.windtogether.be.

Brug afgesloten op 10 mei

Op 10 mei 2018 worden de windmolens gebouwd op het bedrijventerrein in Laakdal. Hiervoor wordt de brug over het Albertkanaal op de Nieuwe baan ( N174 ) 1 dag afgesloten voor het verkeer. Er is een omleiding voorzien via Biezenhoed, Kiezel, Eindhoutsebaan en omgekeerd. De werken zijn weersafhankelijk. Bij te slecht weer zullen de werken een dag later, op 11 mei plaatsvinden.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto