Eén parkeerplaats voor een wagen is voldoende groot om tien fietsen te stallen. Om fietsers meer ruimte te geven in het Centrum, ruilt het gemeentebestuur drie parkeerplaatsen in voor fietsenstallingen.

Op de drukste plaatsen in het Centrum krijgen fietsers hiermee extra plaats. Op 24 september installeren we de eerste fietsenstalling – in de vorm van een wagen – in de Statiestraat ter hoogte van huisnummer 17. Een kleine stap in de richting van onze fietsgemeente.

Een fietsenstalling in de vorm van een wagen pronkt vanaf deze week op een parkeerplaats in de Statiestraat. De vorm maakt duidelijk dat één wagen de plaats van tien fietsen inneemt. De fietsenstalling in de Statiestraat is de eerste van drie die de komende maanden in het handelscentrum verschijnen.

Tellingen

Vooral het handelscentrum heeft nood aan bijkomende fietsenstallingen. De dienst mobiliteit voerde op verschillende tijdstippen tellingen uit op de centrale winkelas. Uit deze telling blijkt dat op volgende locaties in het Centrum het tekort aan fietsenstallingen het grootst is:

1. Laar ter hoogte van Hema en op het pleintje aan de groene pomp

2. Markt

3. Baron Van Eetveldeplein

In de buurt van deze locaties plaatsen we de komende maanden een fietsenstalling.

Fietsgemeente

Van onze gemeente een fietsgemeente maken, dat is één van onze beleidsdoelstellingen. Ruimte vrijmaken om de fietser op de eerste plaats te krijgen, maakt hier deel van uit.

Meer info: dienst mobiliteit, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be