De Week van de fair trade van 3 tot 13 oktober zet eerlijke handel in de kijker. In Kasterlee heeft een trekkersgroep ook dit jaar een actie bedacht om dit onder de aandacht te brengen.

Bewoners en personeel van het Woonzorgcentrum De Witte Bergen in Lichtaart hebben de breinaalden gekruist. Op verschillende plaatsen in Kasterlee zal je tijdens de fairtradeweek hun kunststukjes in het straatbeeld zien verschijnen. De trekkersgroep, die bestaat uit vrijwilligers met een hart voor fairtrade, hoopt alvast dat dit een stimulans zal zijn om eerlijke producten (te herkennen aan het Max Havelaar logo) te kopen.

Fair trade
De meesten onder ons zitten er vrij warmpjes bij. Dit is helaas niet zo voor vele andere mensen in verschillende landen. Een van de belangrijkste principes van fair trade is dat de producent een eerlijke prijs krijgt voor zijn product. De doelstelling is dan ook om te werken met producenten en arbeiders aan de rand van de maatschappij die zich zo kunnen opwerken uit een kwetsbare situatie en een zekerder bestaan kunnen leiden met een grotere economische onafhankelijkheid. Zo kunnen ze hun lot in eigen handen nemen. Door streekeigen producten rechtstreeks bij onze lokale producenten aan te kopen spaar je ook heel wat voedselkilometers uit. Ook zij verdienen een eerlijke prijs.

Meer info over fairtrade vind je op http://www.befair.be en http://www.fairtradegemeenten.be.