U bent hier

'Een eerste daad van verkiezingsvandalisme in Oud-Turnhout?'

Kempen regio
09.07.2018 - 14.59u
Door: Mark Jaspers

"Een dag geleden hadden de LB18 kandidaten van Oud-Turnhout, woonkern OOSTHOVEN, heel trots hun eigen campagne panelen geplaatst op een zeer strategische uitvalshoek in de woonkern. Wanneer je de Polderstraat uitrijdt, dan kijk je op die panelen. En daar waren onze teams uit Oosthoven, Luc Dierckx, Margriet Hermans, Chris Van Miert en René Smets bijzonder trots op.

Terecht overigens want ook zij zijn keihard aan het werken om 'hun' woornkern véél meer onder de aandacht te krijgen": zo vertelt Paul Paeleman, lijsttrekker van LB18 Oud-Turnhout. Zij bekostigden deze panelen uit eigen zak en waren vol goede moed gisteren namiddag in de weer geweest om hun panelen te plaatsen.

Vanochtend bleek echter dat vandalen de ganse constructie aan diggelen hadden geslagen. Alles lag stukgetrokken tegen de grond. Een buurtbewoner vertelde Paul Paeleman, dat hij om 3:15 wakker werd van een hoop lawaai. Toen hij door de raam ging kijken zag hij 4 mannen weglopen. Ze kwamen duidelijk uit de richting van de verkiezingspanelen en gingen iets verder ook nog agressief tekeer tegen een bushokje.

Dronken vandalisme of een eerste vorm van verkiezingsagressie? We weten het niet, zo zegt Paul Paeleman. In ieder geval waren de enthousiaste kandidaten sterk aangeslagen. "Je verwacht niet van mensen uit onze woonkern dat ze dit zomaar zouden doen", zo zegt Luc Dierckx die op de 6e plaats heel sterk inzet voor het welzijn van Oosthoven.

"Ik sta voor gezelligheid, folklore en samenhorigheid in onze woonkern, en kan dus écht mijn ogen niet geloven dat dit is gebeurd...". Ook René Smets, eveneens kandidaat op de LB18 lijst samen met zijn partner Chris Van Miert, kan zijn ogen niet geloven en staat er wat wezenloos bij te kijken. "Dit zijn toch niet die lieve mensen waar wij voor opkomen, die zoiets doen? Hoe is het mogelijk."

De politie werd gecontacteerd en er werd een klacht neergelegd tegen onbekenden. Er worden wel mogelijkheden onderzocht om de plaats de komende 3 maanden te beschermen met een speciale camera. Dit om eventuele nieuwe pogingen te registreren en de daders ter verantwoording te roepen.

"We lopen écht wel in de kijker op dit moment", zo vertelt Paul Paeleman. "We zijn ook al sinds 14 oktober 2017 sterk campagne aan het voeren en stellen alle negatieve politieke zaken die we merken aan de kaak. We beseffen uiteraard dat we hierdoor sommigen flink uit hun comfort zone tillen.

Maar natuurlijk hopen we dat dergelijke vandalenstreken niet rechtstreeks in contact te brengen zijn met politieke campagnevoering en/of statements die we maken binnen onze campagne. Indien dit wél het geval zou zijn, dan zouden we dit ten stelligste betreuren maar laten we er ons niet door ontmoedigen..." (pb)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto