'Sinds enkele jaren proberen wij in Bouwel culturele evenementen te organiseren, waaronder 'Een goedendag uit Bouwel', een fototentoonstelling met oude foto's van Bouwel', zegt Kristof Wynens, voorzitter van De Bovenste Plank vzw .

Het idee voor deze tentoonstelling is 3 jaar geleden gegeroeid uit de facebookgroep 'Ge ze van Bouwel as ...' waarin veel oude foto's werden gedeeld en steevast voorzien werden van de nodige commentaar en discussies.

We zijn nu toe aan de derde editie van deze tentoonstelling. Die bij de vorige edities steeds kon rekenen op een zeer grote opkomst. Waarvan vele bezoekers zelf drie dagen na mekaar de tentoonstelling kwamen bezoeken.

Gedurende drie dagen zal het Bouwel van vroeger weer herleven in meer dan duizend zwart-wit foto's die nauwkeurig werden gedigitaliseerd en opgekuisd. Dit jaar staan de Bouwelse soldaten, communicaten, bruiloften, pastoors en onderpastoors in de kijker.

Naast de foto's gaat er ook steeds heel wat opzoekingswerk aan vooraf. Zo zijn we er in geslaagd om de Bouwelse geestelijken in kaart te brengen. Met foto's gaan we hier terug tot de beginjaren 1900, maar via geschriften zijn we kunnen teruggaan tot 1604.

Het mooiste aan de afgelopen jaren is het samenbrengen van de mensen, de verhalen die door de bezoekers worden verteld en de discussies die ontstaan bij de foto's.

Kortom, qua nostalgie is het zeker de moeite om 10, 11 en 12 november af te zakken naar de parochiezaal van Bouwel om weer een prachtige selectie foto's te komen bekijken.

Openingsuren: 10 november 13u00 tot 21u00, 11 november 10u00 tot 21u00 en 12 november 10u00 tot 19u00

Alle foto's zijn vrijwillig geschonken door talloze Bouwelaars. We vinden het dan ook niet meer dan normaal dat de inkom van deze tentoonstelling gratis is.

Voor meer info kan je terecht op www.debovensteplank.be, info@debovensteplank.be of op het nummer 0485/621863.