Dinsdag is het precies een jaar geleden dat Christophe Lambrecht (48) thuis in Kontich plots overleed aan hartfalen. Een jaar al dat de Vlaming de ochtend moet zien door te komen zonder zijn zalvende stem op de radio.

Nnieuws Kempen op 5 mei 2019 : 'Neteland treurt. 'Hoe kan da? Ik ben er kapot van, dju maat'. Christophe Lambrecht, presentator bij Studio Brussel, is op 48-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van hartfalen. Lambrecht presenteerde radioprogramma's voor Studio Brussel sinds 1999. 20 jaar lang. Dat is trouwens uniek binnen de VRT.

Christophe werd in 1970 in Herentals geboren, liep er school St.-Jozefscollege kOsh, en is afkomstig uit Grobbendonk.

Lambrecht was met zijn diepe, warme en rustige stem één van de bekendste radiohosts van Vlaanderen. Zijn sympathieke stijl en aaibare uitstraling maakte hem in het hele land ook erg geliefd.

Radio-DJ op 14-jarige leeftijd bij Studio Halo FM-Kempen 

Christophe's radio-talenten werden op z'n 14 ontdekt door Guy Verellen, stationmanager van het destijds populaire regionale nieuws-radiostation Studio Halo Herentals in de jaren 80. 

Grote schok door radioland

'Dit is een grote schok voor heel de Kempen', zegt Guy Verellen. 'Ik herinner me nog zeer goed dat Christophe me in 1985 belde om een stemtest te mogen komen doen. Hij was amper 13,5 jaar. In overleg en met toestemming van z'n ouders mocht hij na een erg korte opleiding meteen de Top-30 presenteren.

Christophe begreep meteen dat 'emotie van radio-maken' én het correcte stemtimbre intens belangrijk waren.

Hij werd een populaire DJ-topper met aangeboren radiovakmanschap pur sang. Ik raadde hem ook aan een jobsollicitatie te doen bij BRT radio. Met het bekende gevolg.  Wiet Van Broeckhoven (Radio2) en de 'Engel van Vlaanderen' Lutgart Simoens (Radio2) waren de grote voorbeelden qua presentatiestijl en stemtimbre. Ook Guy Mortier (HUMO).

Vlaanderen verliest z'n warmste stem ooit. RIP vriend Christophe. Innige deelneming aan je ouders, je kinderen en je familie', besluit Verellen namens de N-redactie.' Uit  Nnieuws Kempen op 5 mei 2019.

Christophe kreeg op 11 mei 2019 in Witbos Noorderwijk een indringend  afscheid in aanwezigheid van familie, een massa vrienden en collega's.

Er waren zo'n 1.100 aanwezigen, vol emotie.  Ieder zo dankbaar, zo mooi...  Foto VRT.