Als straks de corona maatregelen nog verder versoepeld worden, mogen we elkaar misschien weer een hand en een kus geven.

Sommige mensen kijken al halsreikend uit naar dit moment, maar anderen huiveren bij het idee dat ze op die manier het virus kunnen oplopen of verspreiden. Om gênante momenten te vermijden, hebben Luc Duts en Sofie Verrycken de Jenki ontwikkeld.

De Jenki is een sympathieke button die je op een zichtbare plaats draagt. De button toont een hand met een mondmasker er omheen en daarop een lachend mondje met een knipoog. Hij geeft op een vriendelijke en positieve manier aan dat je liever geen kus of hand geeft of ontvangt.

Het idee om de Jenki te ontwikkelen kwam van Luc Duts, mede eigenaar van Bikethrough management en auteur van het boek Het Bikethrough Model. Hij merkte dat heel wat mensen worstelen met het al dan niet geven van een hand of een kus.

Door het dragen van de Jenki kunnen conflictjes of vervelende situaties vermeden worden. Een prima gadget voor jezelf, je familie, een bedrijf of een event.
Voor de uitwerking van het idee klopte Luc aan bij zijn schoonzus Sofie Verrycken. Sofie is een creatieve duizendpoot.

Tot voor enkele jaren baatte ze een stoffenwinkel uit en momenteel experimenteert ze volop met fotografie en het ontwikkelen van drukwerk voor huwelijken, geboortes, verjaardagen... Ze overweegt om haar eigen ontwerp- en fotostudio te openen en ziet de Jenki als een eerste stap in dit proces.

De naam Jenki is een woordgrapje voor 'jij en ik'. Het woordje ik hebben Luc en Sofie bewust omgedraaid.

Heb je interesse in de Jenki, neem dan contact op met Jasmine.verrycken@bikethrough.be (0499/534 818).

De Jenki kost 4 euro waarvan 1 euro naar het goede doel gaat. Ze zijn beschikbaar met een speldje of een sterke magneet.