Na twee geslaagde edities van het coronaveilig Stabbelconcept tijdens de vorige zomer en het najaar/winter, komt er deze lente een vervolg in de vorm van een lentestabbel.

Deze keer met wandellussen die over de gemeentegrenzen heen lopen en een uitgebreidere spelvorm dan de afgelopen zoektochten.

Naar aanleiding van de coronacrisis vonden de jaarlijkse Stabbelwandelingen in de zomer van 2020 niet op één bepaalde dag in elke gemeente plaats.

Wandelaars konden in plaats daarvan de hele zomer lang uitgestippelde routes gaan wandelen in Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout en Westerlo en door het succes van het concept en de heersende wandelhype werd ook een najaar/winter versie georganiseerd.

In elke gemeente was er een lange en een korte route via de wandelknooppunten. Het 'Stabbel-mysterie', een soort van fotozoektocht gekoppeld aan de korte wandelingen, maakte het bovendien extra leuk voor kinderen.

Deze nieuwe invulling bleek een groot succes en de populariteit werd bevestigd met een meer dan geslaagde wintereditie.

Door de aanhoudende coronacrisis in dit nieuwe jaar en de nood van jong en oud om er in de natuur op uit te trekken, besloten de zes gemeenten om ook in de lente van 2021 alvast nieuwe Stabbelwandelingen aan te bieden die tot 30 mei gewandeld kunnen worden.

Nieuwe trajecten en spelconcepten

Dit keer geen korte en lange wandellus in elke gemeente, maar wel drie standaardlussen die telkens over de grenzen van twee gemeenten lopen. Voor de fervente wandelaar is aan elke standaardlus ook een verlenglus verbonden.

Een positief aspect is dat ongeacht de verlenglus gewandeld wordt of niet, iedereen nu het Stabbelspel kan spelen. Dit was in de vorige edities anders, toen het Stabbelspel zich beperkte tot de verkorte route. Elke route is gebaseerd op de wandelknooppunten.

Niet enkel de trajecten zijn veranderd, ook het Stabbelspel werd voor deze editie in een heel nieuw jasje gestoken. Zo is er aan elke wandeling een uniek spelletje verbonden telkens met hermelijn Stabbel, het uithangbord van de Stabbelwandelingen, als centrale figuur.

De spelletjes worden telkens gespeeld aan de hand van twintig bordjes die je langs de parcours vindt. Eén spelletje bestaat uit het oplossen van rebussen, een ander betreft een zoektocht met een extra dimensie en tenslotte is er nog een spelletje aan de hand van een woordzoeker.

Stabbelbrochure

De gratis brochure met de wegbeschrijving van de drie wandellussen (inclusief de Stabbelspelletjes) is verkrijgbaar in de infokantoren van de betrokken gemeenten. Je kunt de brochure ook downloaden via :

Toerisme Geel, Markt 1, 2440 Geel, www.visit-geel.be/Stabbel