U bent hier

Eén minuut stilte ter nagedachtenis van Karel Van Noppen

Lille | Vlaanderen
20.02.2016 - 17.01u
Door: Herman Gezelle

Veearts-keurder Karel Van Noppen uit Wechelderzande (Lille) is vandaag precies 21 jaar geleden om het leven gebracht. Wim Peeters van de voormalige Stichting Dokter Karel Van Noppen lanceert een oproep voor een minuut stilte om 19u.

De laffe moord op Karel Van Noppen in Wechelderzande zindert na 21 jaar nog altijd na. Wim Peeters, de woordvoerder van de voormalige Stichting Dokter Karel Van Noppen, doet een oproep om vandaag bij de moord stil te staan. Samen met de intussen overleden Flor Van Noppen, de broer van Karel, heeft hij zich jarenlang mee ingezet in de strijd voor gezonde voeding.

"Elk jaar komen de beelden van de moord terug naar boven", zegt Wim Peeters. "Mede dankzij de Stichting Dr. Karel Van Noppen en hun studiedagen werden heel parlementaire initiatieven genomen in het belang van de algemene voedselveiligheid.

Flor was onze trekker, samen met enkele lokale mensen en enkele beroepsmatige experts van voeding. We vormden samen een gedreven groep die de droom van Karel verder wilde zetten. De jaarlijkse fakkeltochten, de inhoudelijk sterke studiedagen, de tweejaarlijkse prijsuitreikingen maakte van onze Stichting een gewaardeerde organisatie."

Na het proces tegen de opdrachtgevers en de uitvoerders van de moord, was de werking van de Stichting minder intens. Na het overlijden van Flor Van Noppen werd de Stichting opgedoekt.

"Zowel Karel als Flor hebben een erg bewogen leven gehad. Hun idealisme, hun koppigheid en gedrevenheid is zeker een voorbeeld voor velen", meent Wim Peeters. "Daarom zou ik graag oproepen om vandaag om 19u, het tijdstip van de moord op Karel, een minuut stilte in acht te nemen. Laten we samen even stilstaan bij Karel en Flor, en vooral nadenken over veilig en gezond eten."  Foto's archief NNieuws - herdenking 19 jaar Karel in 2014 / Foto's Mil Cambré.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto