Zorgboerderij LouTieJu is een jonge Balense vzw waar kinderen die nood hebben aan iets extra's, in het bijzonder kankerpatiëntjes, en hun gezin terecht kunnen voor activiteiten zoals paardenknuffelen, boerderijpret, workshops,... die het welbevinden positief beïnvloeden om alle zorgen even te vergeten en tot rust te komen en dit in de mooie omgeving van de zorgboerderij, in de natuur en tussen de dieren.

Initiatiefnemers Robin en Esther weten uit eigen ervaring hoe belangrijk zo een plek kan zijn, drie jaar geleden verloren ze hun zoontje Ties aan de gevolgen van een hersentumor. Een kind verliezen is het meest verschrikkelijke dat je als ouder kan meemaken.

'Door het verzorgen van onze dieren konden we even het verdriet naar achter schuiven. Al snel groeide het gevoel om dit ook aan lotgenoten aan te bieden en dit verder uit te breiden.

Zo kunnen we er niet alleen voor onszelf maar ook voor anderen nog iets moois van maken.

2020 was geen prettig jaar. De werking lag helemaal stil terwijl ze nog maar een klein jaar operationeel was. Toch bleven de oprichters met heel veel enthousiasme en passie LouTieJu verder uitbouwen.

Hun harde werk wordt nu ook beloond. Zo geeft Kom op tegen Kanker financiële ondersteuning om zorgboerderij LouTieJu verder uit te bouwen.'

https://www.allesoverkanker.be/ondernemen-na-kanker-esther-geboers-richtte-na-de-dood-van-haar-zoontje-een-zorgboerderij-op