U bent hier

Een nieuwe LETS-groep in Groot-Heist?

Heist op den Berg
26.04.2018 - 20.33u
Door: Lex Verellen

Op donderdag 17 mei 2018 organiseren enkele Heistenaars samen met LETS Vlaanderen een gratis infomoment over LETS! Iedereen welkom vanaf 19u30 in zaal 4 van het CC Zwaneberg te Heist-op-den-Berg.

LETS staat voor 'Local Exchange and Trading System'. Het is een eigentijdse manier van samenwerken. Talenten uitwisselen en waarderen! Diensten en goederen ruilen, vriendendiensten verlenen of overschotjes weggeven: het kan allemaal en letsers betalen elkaar niet in euro's, maar waarderen elkaar in tijd.

Letsen is een occasionele hulp of uitwisseling van diensten, goederen, kennis, vaardigheden en ervaring binnen een netwerk van individuele leden, families of organisaties. Iedereen kan lid worden van een LETS-groep.

Op donderdag 17 mei 2018 peilen we naar de interesse in LETS onder de lokale bevolking van Heist en al haar deelgemeenten. Voor die eventuele oprichting staan we er ook niet alleen voor. LETS is immers bekend als de Help-Mekaar beweging!

Ons initiatief wordt dan ook begeleid en ondersteund door LETS Vlaanderen en bovendien staan de omliggende LETS-groepen Vrouw Holle (Begijnendijk/Aarschot) en Pollekesland (Provincie Antwerpen) paraat met advies.

LETS brengt transacties en ruilhandelingen tot stand die in de gewone economie niet zouden hebben plaatsgevonden. Dit extraatje maakt het leven een stukje aangenamer. Talenten worden niet in geld vergoed, maar in LETS-eenheden gewaardeerd.

Een LETS-groep is een nieuw sociaal netwerk, waar mensen die elkaar normaal gezien niet kennen toch samen de handen uit de mouwen steken. Die sociale functie beperkt zich niet alleen tot onderlinge transacties, maar er zijn ook groepsbijeenkomsten en activiteiten.

Een LETS-groep bestaat uit families en individuele leden ongeacht leeftijd, inkomen, opleiding, geslacht, overtuiging of culturele achtergrond. Ook organisaties of scholen kunnen lid worden van een LETS-groep. LETS is ook educatief. Letsers leren van elkaar door samen dingen te doen en kennis en vaardigheden uit te wisselen.

Kortom, in een LETS-groep komen mensen van alle lagen van de samenleving samen met als grootste gemene wens om talenten te delen: sharing én caring.

Bovendien is LETS ook duurzaam en ecologisch. Door elkaar te helpen en elkaars spullen te lenen, verkleinen we onze ecologische voetafdruk. Binnen LETS wordt gestreefd naar hergebruik, herstelling en recyclage.

LETS is ook lokaal, wat minder transport tot gevolg heeft. Je kan met meerdere gezinnen één grasmachine of heggenschaar gebruiken, spullen hoef je niet meer weg te gooien: je kan ze verletsen en ze zo een nieuw leven schenken. Bovendien kan je samen naar de winkel of het containerpark rijden ...

imageMeer nieuws

Griekse componist en muzikant Vangelis (79) is overleden

 Griekse componist en muzikant Vangelis (79) is overleden
EU | Internationaal | Nationaal 19.05.2022 - 18.44u

Toch wat stormschade door onweer in de Kempen Neteland : morgen meer regen

Toch wat stormschade door onweer in de Kempen Neteland : morgen meer regen
Heist op den Berg | Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 19.05.2022 - 12.25u

Het Landschip vaart langs kruiwagenfontein in Herentals

Het Landschip vaart langs kruiwagenfontein in Herentals
Herentals | Nationaal | Neteland 19.05.2022 - 08.44u

5 lokale ondernemers als nieuwe ambassadeurs van Landschapspark de Merode

5 lokale ondernemers als nieuwe ambassadeurs van Landschapspark de Merode
Kempen regio | Vlaanderen | Westerlo 19.05.2022 - 08.21u

Herentalse versmarkt organiseert wijnfestival nu zaterdag

Herentalse versmarkt organiseert wijnfestival nu zaterdag
Herentals | Kempen regio | Neteland 18.05.2022 - 18.09u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto