U bent hier

Een pakkend verhaal 'Oorlogsliefde'

Herentals | Kempen regio | Vlaanderen
10.11.2017 - 15.41u
Door: Herman Gezelle

11 november Wapenstilstand WOI. Het vertelensemble 'Uitgelezen gezelschap' bracht donderdag in bib het pakkend, waargebeurde verhaal over een vlucht van een Belgische jongen en een Oekraïns meisje uit Berlijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Roland Bergeys, tevens schrijver van het boek 'Oorlogsliefde' en zijn echtgenote Leentje De Coninck vertelde met veel gevoel dit verhaal. Zij werden  begeleid door zangeres/accordeonist Kris De Munck die liedjes uit de oorlogsjaren op een warme manier vertolkte.

Het boek 
'Door de onverwachte dood van hun vader zijn Emiel en zijn broer Jozef genoodzaakt als vrijwillige arbeiders te werken in de hoofdstad van nazi-Duitsland. Daar ontmoet Emiel Katja, een gedeporteerd meisje uit Oekraïne. Het is liefde op het eerste gezicht.

Wanneer het tij keert voor de nazi's en de Sovjetsoldaten Berlijn binnentrekken, besluiten Emiel en Jozef te vluchten met Katja en haar twee vriendinnen. De meisjes hebben enorme heimwee naar huis, en willen niet mee naar België.

Emiel en Jozef volgen hen naar het oosten, maar hun vlucht loopt niet van een leien dakje...

Een waargebeurd, spannend en onwaarschijnlijk liefdesverhaal, dat toont hoe WOII door twee "gewone" Vlamingen werd beleefd.'

Roland Bergeys is muzikant, schrijver en theatermaker. Hij luisterde als kind ademloos naar de verhalen van zijn ouders en hun vrienden over de Tweede Wereldoorlog. In zijn boeken wil hij die verhalen voor het nageslacht bewaren.

Neem zeker ook eens een kijkje op www.uitgelezengezelschap.be/vzw

Johan Temmerman/ NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto