Het stadspark is een speelzone rijker. Voortaan wordt het park een ontmoetingsplaats voor alle leeftijden, ook voor de kleinsten onder ons. Het stadspark moet een aangename en veilige ontmoetingsplaats zijn voor iedereen. Dankzij het inrichten van een speelzone wil het stadsbestuur er meer jonge gezinnen aantrekken.

De speelzone werd in de kindergemeenteraad besproken. De kinderen kozen voor een natuurlijk parcours. Een wiebelbrug, een rubberen springmat en een kleine glijbaan stonden op hun verlanglijstje. Het parcours richt zich vooral naar kleine kinderen tussen 3 en 10 jaar.

Ondertussen werd het speelparcours, dat voornamelijk uit het grillige robiniahout bestaat, geplaatst. Klaar om bespeeld te worden. De ondergrond bestaat uit houtschors, wat het natuurlijk gevoel verhoogt.

De voorbije maanden werd de beplanting bijgewerkt voor een meer open zicht doorheen het park. Dat verhoogt het veiligheidsgevoel. Nu ook de speelzone aangelegd is, hoopt het stadsbestuur dat meer gezinnen en grootouders met kleine kinderen het stadspark een bezoekje brengen.

Ook tijdens een wandeling of fietstocht is het stadspark voortaan een aantrekkelijke plaats om even te pauzeren met de bengels.