Tijdens de voorstelling van "Een streepje Francken" werd het verloren middenpaneel van het altaar van de wolwevers terug tot leven geroepen door Marjan Van Ingelghem van het atelier Tabula Rasa.

Aan de hand van oude compositietechnieken, maar ook met behulp van hedendaagse computertechnieken werd een schilderij van Ambrosius (tentoongesteld in Maastricht) omgevormd tot een hedendaags schilderij. Het schilderij werd zo ontworpen dat de kenmerken en de techniek van Ambrosius Francken nog steeds aanwezig zijn. Ook het kleurenpalet is hetzelfde als dat van de oude meester.

Een tekening van Herentals uit de 16e eeuw vormt de skyline van het nieuwe werk en maakt het geheel zo nog authentieker. Kleinere details werden opgevuld met potloodtekeningen om zo een goed evenwicht te krijgen tussen personages en de grafische tekening van Herentals bovenaan.

Het werk is nog te bezichtigen in de St.-Waldetrudiskerk gedurende de maand mei van woensdag tot en met zondag, telkens tussen 14u en 17u.

Tijdens de voorstellingen van "Een streepje Francken " werd aangekondigd dat Marjan Van Ingelghem het werk per opbod zou verkopen voor een goed doel . Er kan nu nog een bod onder gesloten omslag gedaan worden op het schilderij tot einde van de maand.

Het minimum bod bedraagt €400. Dit kan zowel online via de website van "Een streepje Franken", als in de Sint-Waldetrudiskerk zelf.

De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar een goed doel: het Olivia Fund, voor onderzoek kinderen met kanker. Voor wie dit wenst kan het fonds een fiscaal attest afleveren. Op 1 juni wordt diegene die het hoogste bod deed op de hoogte gebracht van zijn waardevolle aanwinst. (pp)