De provincie Antwerpen lanceert haar nieuwe website www.provincieantwerpen.be. Op meer dan 1000 pagina’s vinden klanten informatie over de provincie Antwerpen, haar beleid, diensten en aanbod. Gemeentebesturen vinden in een apart online deel alle ondersteuning die de provincie Antwerpen de lokale ambtenaren biedt.  Om klantgericht te werken, koos de provincie daarnaast voor 16 submerksites. Zo kregen onder andere de cultuurhuizen, musea,  recreatiedomeinen en provinciale scholen een eigen webstek. “Dagelijks heeft de provincie Antwerpen 5500 digitale bezoekers” vertelt gedeputeerde Inga Verhaert. “onze website is dan ook ons uithangbord. De nieuwe site kan je zowel raadplegen op PC, als op smartphone en tablet.’ Wie voor 4 juli een kijkje gaat nemen op de www.provincieantwerpen.be, maakt alvast kans om een iPad Air te winnen.

Op vrijdag 27 juni lanceerde de provincie Antwerpen haar nieuwe website in de nieuwe huisstijl. Voor de opbouw ervan onderzocht de provincie Antwerpen welke informatie klanten digitaal zoeken, en hoe ze ernaar op zoek gaan. Door de informatie overzichtelijk en aantrekkelijk te presenteren, wil de provincie de klanten snel leiden naar de informatie die ze nodig hebben.

Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor Communicatie is enthousiast: “Een provinciebestuur heeft geen écht fysiek loket zoals een gemeentebestuur. Soms is onze dienstverlening zichtbaar zoals bij onze recreatiedomeinen maar vaak zijn we ook onzichtbaar zoals bij waterbeleid. Een efficiënte en overzichtelijke website met alle informatie is een absolute must voor een klantvriendelijke dienstverlening. Bij onze digitale communicatie kiezen we voor kwaliteit. Het aantal webpagina’s werd teruggeschroefd naar 1100, dat is  1/3de  van de vorige website. Daarnaast ligt het beheer van de informatie  zo dicht mogelijk bij de betrokken deskundige ambtenaar. In totaal zijn 145 ambtenaren opgeleid om hun eigen informatie online actueel te houden..”

1 hoofdsite en 16 kleine sites

De provincie Antwerpen heeft een veelheid aan diensten. Op basis van het online zoekgedrag van haar klanten koos de provincie Antwerpen voor 1 hoofdwebsite en 16 aparte sites.  Op de websitewww.provincieantwerpen.be staat alle informatie. Centraal op de hoofdpagina staat een zoekbalk die op basis van google-technologie werkt.  Er zijn 1100 pagina’s met informatie. Daarnaast zijn er aparte websites voor alle provinciale diensten met een grote publiekswerking. Daaronder vallen de cultuurhuizen en musea, de recreatiedomeinen en de scholen.

www.arenbergschouwburg.bewww.fotomuseum.bewww.momu.bewww.piva.be,www.cvoprovincieantwerpen.bewww.pts-boom-mechelen.bewww.stgodelieve.be,www.pitostabroek.be,  www.arboretumkalmthout.bewww.kasteeldursel.bewww.denekker.be,www.kampc.bewww.sportcentrumpeerdsbos.bewww.zilvermeer.bewww.deschorre.be,www.campusvesta.be.

“De provinciale communicatiedienst is al meer dan een jaar bezig met de voorbereidingen voor deze nieuwe website. In de loop van het voorjaar werden onze 16 submerksites één voor één gelanceerd. Dat was een technisch huzarenstukje. De site is nu volledig aangepast aan tablets en smartphones zodat je overal de info makkelijk kan raadplegen.  Op één week tijd ontvangt de provincie online 38.896 bezoekers. Die bekijken elk gemiddeld 5 pagina’s. We hopen dat dit aantal nog stijgt nu onze provinciale websites vernieuwd zijn.” aldus Inga Verhaert

Win een Ipad Air

Test zelf de gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe website en start je vakantie met een extraatje! Tot 4 juli kan je een iPad air winnen!  Surf naar www.provincieantwerpen.be en zoek het antwoord op de drie vragen die op de wedstrijdpagina worden gesteld.