In de week van maandag 17 oktober voert het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit op de Antwerpseweg/Turnhoutseweg (N12) in Beerse. Over een afstand van ongeveer 3 kilometer krijgt het wegdek een nieuwe laag asfalt.

Om de hinder te beperken wordt er enkel 's avonds en 's nachts gewerkt. Het verkeer richting Turnhout volgt dan een omleiding.

Nieuw wegdek voor meer rijcomfort
Het wegdek van de Antwerpseweg/Turnhoutseweg tussen de zijstraten met de Nieuwe Dreef en de Heibergstraat is grotendeels versleten en aan een onderhoudsbeurt toe. Daarom wordt de toplaag asfalt in beide richtingen vernieuwd. Het nieuwe wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.

Nachtelijke verkeershinder
Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden wordt er enkel 's avonds en 's nachts gewerkt tussen 19.00 uur en 05.00 uur. Het verkeer richting Turnhout wordt dan omgeleid via Statiestraat (N104), Gebroeders de Winterstraat (N153), E34 en Steenweg op Gierle (N140).

Verkeer richting Antwerpen blijft mogelijk. Overdag zijn er geen omleidingen en kan het verkeer steeds in beide richtingen over de Antwerpseweg/Turnhoutseweg rijden. De kruispunten van de N12 met de Gierleseweg (N132) en de Lilsedijk blijven steeds open.

Weersgevoelig
Asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij felle regen kunnen ze niet uitgevoerd worden. In dat geval kan de huidige planning nog gewijzigd worden.